Van Bommel adviseert De Jong anders in duel te gaan

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Van Bommel adviseert De Jong anders in duel te gaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nigel De Jong zal er zoals afgesproken volgende woensdag nog niet bij zijn in de interland van Oranje tegen Turkije. Bondscoach Van Marwijk haalt zijn middenvelder pas in februari terug bij de kern.

Van Marwijk wil zijn speler beschermen voor alle commotie die veroorzaakt werd na zijn horrortackle op Hatem Ben Arfa van Newcastle die hierbij zijn been brak. Mark Van Bommel heeft alvast een tip voor De Jong als hij terugkeert in februari.

"Nigel is een topspeler. Ik voetbal graag met hem. Alleen moet hij de duels anders ingaan", zegt Van Bommel aan ELFvoetbal. "Ik wilde mijn mening geven én tegelijkertijd het gevoel uit de groep verwoorden. Het ging om een collega en een vriend, met wie ik in het veld een bijzondere klik heb. Daarom probeerde ik er het beste van te maken."

"Terwijl ik wist, dat elk woord op een zilveren weegschaal zou worden gelegd. Met de ervaring die ik heb, deed ik het volgens mij wel aardig. Ook ik heb ter discussie gestaan. Elke beweging die ik maakte, leverde gespreksstof op in praatprogramma's en in kranten. Daardoor ging ik over mijn spel nadenken."

"De tegenstander opjagen is een sterk punt van ons beiden. Alleen moet hij de duels anders in gaan. Nigel is een topspeler en komt heus wel van dat stempel af. Ik voetbal graag naast hem. Met De Jong naast me kwam er geen muisje doorheen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties