Groep G: Real Madrid swingt ook in Amsterdam

Bram Coenen
| 40 reacties

Real Madrid is de laatste weken volledig onder stoom, en dat mocht ook Ajax vanavond ondervinden. De Koninklijke won makkelijk met 0-4, al had de score nog hoger kunnen oplopen.

Real Madrid, dat de laatste weken de overwinningen op indrukwekkende wijze aan elkaar knoopt in de Primera Division, liet vanavond ook tegen Ajax de uitstekende vormcurve bewonderen. Het was enkel door het missen van de kansen dat de Koninklijke tot de 36e minuut moest wachten om op voorsprong te komen. Karim Benzema nam geklungel in de defensie in dank aan en besloot droog voorbij Maarten Stekelenburg in doel.

Net voor de rust diende Real al de genadeklap toe, wanneer Alvaro Arbeloa de 0-2 kon aantekenen. Ajax slaagde er die ganse eerste helft niet in om ook maar één deftige kans in mekaar te knutselen.

Ook in de tweede helft gingen de bezoekers op hun elan door, maar een uitstekende Stekelenburg en de lat voorkwamen een treffer van Cristiano Ronaldo. Twintig minuten voor affluiten was het echter wel raak voor de Portugese superster, die met een knal in de verste hoek Stekelenburg dit keer wel kansloos liet.

Ajax dreigde wel eens via Jan Vertonghen, maar Iker Casillas ging uitstekend plat op de vrije trap van onze landgenoot. Ook Stekelenburg moest nog eens al zijn kunnen tonen op een vrije trap van Ronaldo. In de slotfase kon Cristiano Ronaldo op penalty er dan toch nog 0-4 van maken. Xabi Alonso en Sergio Ramos moesten nog met rood het veld verlaten.

Real Madrid is door deze zege meteen verzekerd van kwalificatie en groepswinst in Groep G. In de andere wedstrijd ging AC Milan met 0-2 winnen bij Auxerre (goals van Zlatan Ibrahimovic en Ronaldinho), waardoor het als tweede ook verzekerd is van een plaats in de achtste finales. Ajax (op bezoek bij AC Milan) en Auxerre (op bezoek bij Real Madrid) maken op de laatste speeldag uit wie als derde verder mag in de Europa League.