Lukaku: "Die ene kans moest binnen"

Lukaku: "Die ene kans moest binnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In extremis heeft Romelu Lukaku Anderlecht drie punten bezorgd. De jonge Anderlecht-aanvaller was nuchter genoeg om na de wedstrijd te beseffen dat hij al betere wedstrijden speelde.

"Ik was vandaag op alle vlakke minder goed", gaf Lukaku toe. "Ik heb zelfs geen enkele kans gehad tot die goal viel. Die ene kans die ik dan kreeg, moest wel binnen zijn, dat wist ik. Het is een kwestie van geconcentreerd blijven. Dat de groten ook die ene kans afwerken? Ik ben allesbehalve reeds een 'grote' spits. Ik moet nog veel werken en trainen."

"Zulte Waregem speelde een goede wedstrijd. Ik was toch onder de indruk van Nfor. Hij is een heel goede speler, kan de bal bijhouden en een actie maken. Eigenlijk moeten we deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten, want goed was het zeker niet."

Lukaku liet zich ook uit over de terugkeer van Wasilewski. "Het was een groots moment toen hij scoorde. Als er één iemand is die dit verdiende, is hij het wel. Dit is ook een motivatie voor de groep, want hij is een echte leider op het veld."

De vliegtuigcrash van het Russische vliegtuig waarmee de Rode Duivels naar Rusland vlogen, hield ook Lukaku bezig. "Ogunjimi stuurde me gisterenavond een bericht. Ik was choc. Maar het is toch vooral mijn moeder die nu helemaal van de kaart is. Ze flipte echt toen ze het nieuws hoorde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties