De Smet: "Anderlecht en Genk winnen ook soms met slecht voetbal"

De Smet: "Anderlecht en Genk winnen ook soms met slecht voetbal"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Stijn De Smet mocht tegen Kortrijk nog eens opdraven. De middenvelder leek het slachtoffer te gaan worden van de ruime kern van de Buffalo's, maar werkt zich stilaan toch weer op als basispion.

"Het was inderdaad een tijd geleden dat ik nog eens aan de aftrap stond", zegt De Smet in HLN. "De voorbije weken waren niet de gemakkelijkste, maar ik heb hard gewerkt op training. Ik was in goeden doen. Dat ik tegen Kortrijk mocht starten, zie ik dus al een beloning. Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik de volgende weken in de ploeg hoor. Of ik tevreden ben van mijn prestatie? Ik heb goede dingen met mindere acties afgewisseld."

AA Gent zette echter als ploeg geen overtuigende prestatie neer. "Het is spijtig dat we als ploeg niet goed waren. We speelden opnieuw niet ons beste voetbal. Maar het is ook moeilijk om constant op een hoog niveau te spelen. En winnen blijft het belangrijkste. We blijven op koers. Het waren drie gouden punten die we in Kortrijk namen", lacht De Smet. "Een onverdiende zege? Laat ons zeggen dat het op een diefje was. Anderlecht en Genk doen het ook soms: slecht spelen en toch winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties