Analyse Hoogstraten blijft taaie achtervolger voor Aalst

carol Vander Cruyssen
| 9 reacties
Hoogstraten blijft taaie achtervolger voor Aalst

Aalst kwam in Wielsbeke met moeite met de hakken over de sloot, en behoudt zijn voorsprong op Hoogstraten dat in Ronse won. Sint-Niklaas en ook Temse blijven sterk bezig. Onderaan won Brakel het zespuntenduel tegen Cappellen en loopt Izegem ook een puntje verder uit.

Fockaert… en voor de verandering nog eens Fockaert

SK Sint-Niklaas lijkt momenteel niet af te stoppen. Tegen het zwalpende Waregem, kwam het met een afgeweken schot via De Meersman op voorsprong. Janssens zorgde in de slotfase voor de bevrijdende tweede treffer. Sint-Niklaas zit nu aan tien wedstrijden zonder nederlaag en een puntentotaal van 26 op 30. Het komt al aardig in de buurt van leider Eendracht Aalst, dat zijn eerste 12 wedstrijden won en hierin 30 punten op 36 verzamelde. De Klaasjes staan nu stevig op de vierde plaats. Geel-Meerhout diende een licentieaanvraag in en gaat voluit voor de eindronde. Het had aan Oudenaarde vooral in de tweede helft een taaie klant. Verbroedering was in de eerste helft de meest dominant voetballende ploeg en kwam verdiend op voorsprong via Plessers. Aan de overzijde miste De Jonckheere een unieke kans op de gelijkmaker, toen hij een strafschop naast trapte. Het brak KSVO zuur op, want nog geen minuut later pegelde Van de Weyer een vrije trap vanop ruim 30 meter in de kruising. De tweede helft zorgde voor een totaal ander spelbeeld. De thuisploeg moest het spel ondergaan, maar verder dan een own-goal van Vanhees, kwamen de bezoekers niet. Verbroedering wipt in de stand over Oudenaarde. Hoogstraten bracht zijn verre verplaatsing naar de taalgrens tot een goed einde. Na een matige eerste helft, bracht de onvermijdelijke Fockaert zijn ploeg tegen Ronse op voorsprong. Lang konden de “rooikes” echter niet genieten, want op een schot van De Rouck tegen de paal, was De Landtsheer bij de pinken om de rebound binnen te tikken. “Dat kan ik ook”, dacht Jimmy aan de overkant, toen een schot van Schrauwen tegen de paal belandde. Fockaert duwde de rebound zeer opportunistisch binnen, meteen zijn 29ste treffer. Roy van Der Linden zorgde met een heerlijke trap voor de bevrijding. Hoogstraten behoudt als tweede in de stand drie punten voor op Dessel.

Coxyde verliest alweer buitenshuis

In de top vijf moet Coxyde de rol lossen. Volgens de traditie van de laatste weken, kwam het weer vroeg op achterstand, op bezoek bij Temse, dat de laatste weken kennelijk het juiste ritme heeft gevonden. In een aangename match stond het na25 minuten al 2-0 met een vroege treffer van Petrovic en een knappe afwerking van Kubilskis. Temse miste nog enkele uitstekende gelegenheden op een derde treffer en liet zo Coxyde opnieuw in de match komen. Na de pauze verzilverde Coxyde via Ternier een elfmeter. Temse vergrootte de marge opnieuw via Maes, maar de West-Vlamingen sloegen meteen terug via Tanghe. Zo bleef het uiteindelijk nog spannend tot het eindsignaal. Hamme en Deinze zijn 2 twee ex-tweedeklassers, die beiden een licentieaanvraag hebben ingediend. Hun onderlinge duel was een aangenaam kijkstuk.Timothy Van De Wouwer brak op het kwartier de ban voor de bezoekers, meteen de ruststand. In de tweede helft zou de scheidsrechter een hoofdrol spelen met twee strafschoppen, telkens omgezet door Frederik Declercq. Tussendoor had de jonge Van Eyck voor de aansluitingstreffer gezorgd. De wedstrijd leek na die tweede strafschop gespeeld, maar De Wilde zorgde nog voor een late aansluitingstreffer en de nodige dosis spanning. Het duel tussen Bornem en Torhout, twee ploegen die iets boven de degradatiezone bengelen, leverde geen doelpunten, op maar wel enkele door de thuisploeg fel gecontesteerde uitsluitingen. Bornem was een uurlang de betere ploeg tegen een gehavend Torhout, maar kon niet scoren. Toen Stabel werd uitgesloten, gingen de bezoekers plots in hun kansen geloven. In de slotfase werd Dekeukeleire ook nog uitgesloten en was het pompen of verzuipen voor de thuisploeg. Beide ploegen schieten met deze puntendeling niet veel op.

Olsa Brakel weekendwinnaar in degradatiestrijd.

Onderaan deden Izegem en vooral Brakel een uitstekende zaak. De ploeg uit de Vlaamse Ardennen ging op bezoek bij Rode lantaarn Cappellen met de drie punten aan de haal. Met doelpunten van Antheunis op het half uur en Schollaert, juist voor de rust, counterden de bezoekers de goed aan de match begonnen thuisploeg. Delie zorgde kort voor de rust al voor zekerheid. Pas in de slotfase kon Uzoma de eer redden. Met rode kaarten voor Oduro en Van Hoydonck, staat de teller bij Cappellen nu op 11 stuks. Daarmee komen ze gevaarlijk dicht in de buurt van koploper Ronse, dat “pronkt” met 12 stuks. Izegem sleepte op eigen veld een punt uit de brand tegen één van de toppers uit de reeks, Dessel Sport. In een wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten zorgde Prince Asubonteng met een wereldgoal voor een zeldzaam hoogtepunt. Wittesaele had de thuisploeg kort hiervoor op voorsprong gebracht. Izegem staat nu op de barrageplaats met drie punten achterstand op de veilige plaats die bezet wordt door Olsa Brakel. Aalst heeft de laatste tijd iets met strafschoppen. Vorige week kreeg het er drie, waarvan eentje niet werd verzilverd. Op de voorbije speeldag kreeg het er nu zelf één tegen en moest het vanaf dan met zijn tienen verder. De laatste in de stand, Wielsbeke, was helemaal niet onder de indruk van de leidersploeg in zijn entourage. Aalst kwam wel voor via een rake kopbal van Wouter Moreels, maar verloor dan Ewen Verheyden met een rode kaart, tengevolge van een handsbal. Carton scoorde vanop de stip de gelijkmaker. Wouter Moreels scoorde echter onmiddellijk tegen met alweer een vrije trap. De ex-Sottegemspeler zit ook al aan 16 treffers. In de tweede helft duwde de staartploeg de kopploeg tegen eigen doel, maar Van Den Noortgaete bleef overeind. De Ajuintjes behouden zo hun toch comfortabele voorsprong van zeven punten op een taai Hoogstraten.