Tweede klasse dient klacht in bij UEFA

Jelle Vereecke
| 60 reacties
Tweede klasse dient klacht in bij UEFA
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische tweedeklassers zullen een klacht indienen bij de UEFA tegen de competitiehervorming die afgelopen vrijdag is goedgekeurd door de Pro League.

Vooral de manier waarop de degradanten zullen bepaald worden, stuit op weerstand van de tweedeklassers. Een degradant zal bepaald worden op basis van zijn resultaten van de laatste drie seizoenen in eerste klasse. Daardoor zal het extreem moeilijk worden voor een stijger uit tweedeklasse om zich te vestigen in eerste.

"We denken dat stijgers met ongelijke kansen vertrekken", zegt Guido De Croock, voorzitter van de Nationale Voetballiga (Tweede Klasse), in HLN. "Een club die twee keer als vijfde eindigt mag daarna probleemloos zestiende en laatste eindigen."

Naast een klacht bij de UEFA, zullen de tweedeklassers ook juristen op de zaak zetten. Zij zullen onderzoeken of de hervorming wel rechtsgeldig is. Voorts zal er ook overleg gepleegd worden met de eersteklassers die tegen de hervorming stemden en zal er een gesprek aangevraagd worden met bondsvoorzitter François De Keersmaecker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties