Wijnants: "Zorgen dat we niet in ons eigen vlees snijden"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Wijnants: "Zorgen dat we niet in ons eigen vlees snijden"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

De Pro League besliste woensdag na de uitspraak van de Raad voor Mededinging de nieuwe degradatieregel te begraven. Herman Wijnants hoopt dat nu snel alle neuzen weer in dezelfde richting zullen wijzen.

De huidige degradatieregeling zal ook de twee komende seizoenen van toepassing zijn. "We kunnen niet reageren tegen de wet. Het heeft geen zin om hiertegen in proces te gaan", vertelde Westerlo-voorzitter Wijnants ons na afloop  van de bekerpartij van zijn ploeg.

"Ik denk dat er nu toch een faire oplossing uit de  bus is gekomen. Nu komt het tv-contract eraan en dat is toch belangrijk. Daarom is het net zo belangrijk dat iedereen binnen de Pro League snel op dezelfde golflengte zit want anders snijden we in ons eigen vlees."

50% kans op bekerfinale

We vroegen Wijnants ook naar de kansen van Westerlo om na het 0-0 gelijkspel tegen Cercle door te stoten naar de bekerfinale. "De kansen zijn 50-50", oordeelt de voorzitter. "Cercle heeft het thuisvoordeel, dat hebben wij niet kunnen uitbuiten maar 0-0 is beter dan 1-1 want als wij ginder 1 keer scoren moeten zij er al 2 maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties