Timothy Derijck duwt Ajax met neus op de feiten

Fabian Morren
| 6 reacties

Ajax heeft zondagmiddag met 3-2 verloren op het veld van ADO Den Haag. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat ADO twee keer in een seizoen wint van de Amsterdammers. Timothy Derijck was de grote held.

Beide ploegen kozen in het eerste half uur resoluut voor de aanval, maar waar het bij Ajax stokte in de zone van de waarheid, lukte het bij ADO wel. Kubik kreeg wel wat hulp van Van der Wiel en Alderweireld.

Jan Vertonghen bracht Ajax na de rust met een mooi schot weer langszij. Lex Immers bracht ADO opnieuw op voorsprong, maar vijf minuten voor tijd leek Eriksen de eindstand vast te leggen op 2-2. Ajax hield echter geen rekening meer met Timothy Derijck die het matig verdedigen bij Ajax genadeloos afstrafte: 3-2.

Ajax ziet in de stand Twente en PSV mogelijk verder uitlopen. ADO staat op een knappe vijfde plaats.