Russisch geld moet nieuwe Cristiano Ronaldo's ontwikkelen

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Russisch geld moet nieuwe Cristiano Ronaldo's ontwikkelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lissabon kiest dit weekend een nieuwe voorzitter. De 39-jarige Bruno de Carvalho is de belangrijkste kandidaat om de leiding in het José Alvalade-stadion over te nemen. De Carvalho schuift Marco Van Basten naar voren als nieuwe trainer.

Op 26 maart kiest Sporting Lissabon een nieuwe voorzitter. Bruno de Carvalho is een jonge ondernemer die grootse plannen heeft met de zusterclub van Cercle Brugge. Sporting Lissabon bevindt zich momenteel in een financieel zorgwekkende situatie. En daar wil de Carvalho, met Chelsea en Manchester City als voorbeeld, iets aan veranderen

Zo creëerde De Carvalho een Sporting Champions-fonds van vijftig miljoen euro, gespijsd door drie Russische investeerders: Leonid Tyagachyev, Alexander Nazarov en Yuri Pachechin.

Spelers van de Portugese club krijgen nog maximaal een contract voor twee seizoenen, laat Ricardo Nunes Alves, Portugees journalist aan Voetbalkrant.com weten. Hun lonen worden voor zestig procent betaald door Sporting Lissabon en voor veertig procent door het fonds.

Maar De Carvalho wil verder gaan en zich ook op sportief gebied mengen. Alle teams, van de jeugd tot het eerste elftal, moeten in een 4-3-3 functioneren. Het ultieme doel is om terug flankspelers zoals Cristiano Ronaldo, Simao, Nani en Quaresma te ontwikkelen.

Als trainer voor het eerste elftal schuift De Carvalho de Nederlander Marco Van Basten naar voren. En dan zijn er nog de plannen om een eigen basketbalteam en een tv-zender, Canal Sporting, op te starten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties