Buffel: "Wij voelen ons zeker niet de underdog"

Buffel: "Wij voelen ons zeker niet de underdog"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Buffel leeft met vertrouwen naar de match van zondag tegen Standard toe. De middenvelder hoedt zich echter voor de Rouches, maar beseft tegelijkertijd dat ze een concurrent uit titelkoers kunnen slaan.

Al zou winst van de Rouches wel voor extra spanning in de competitie zorgen. "Voor de voetballiefhebbers en de supporters mag dat zo wel zijn, maar de spelers kunnen die druk missen als de pest", zegt Buffel in HLN. "We gaan voor de drie punten naar Sclessin. Het verloop van het spel zal uitwijzen of we met één punt ook al tevreden mogen zijn. Vorig jaar zou de verplaatsing naar de hel van Sclessin ons angst ingeboezemd hebben. Op dit moment voelen wij ons zeker niet de underdog."

Zelfs bij winst beschouwt hij Genk nog niet als dé titelkandidaat. "De ambitie om een derde titel voor Genk te pakken, is groot. Maar er zijn meer kapers op de kust. Als we winnen, delen we slechts een klapje uit, géén genadeslag. Dat weet ik zeker. De regelmatigste club zal het dichtst eindigen. Ik zou al blij zijn als de kloof met Standard niet kleiner werd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties