31 matchen in 31 dagen: Een weekendje Milaan

Melissa Maes
| 1 reacties
31 matchen in 31 dagen: Een weekendje Milaan
Foto: © SC

Is er een overaanbod aan voetbal tegenwoordig? Als je het aan Thomas Rensen vraagt zeker niet. De 29- jarige Nederlander uit Hilversum is aan een huzarenstukje begonnen: 31 wedstrijden in 31 dagen. En dat in achttien verschillende landen. U leest hier dagelijks zijn avonturen.

Populair bij vrouwen vanwege het shoppen en bij mannen vanwege het voetbal:  Milaan is een mooie plaats. En net zoals vorig jaar (Internazionale) zal ook dit jaar de kampioen van Italië waarschijnlijk uit deze stad komen.  AC Milan staat bovenaan en heeft de titel helemaal in eigen hand. Op zaterdag speelden ze thuis tegen Sampdoria.

En ze spelen goed. Kevin Prince Boateng vliegt aan de zijkanten langs de verdedigers, Clarence Seedorf weet vele goede passes te verzorgen en de Brazilianen Pato en Robinho zorgen voor het gevaar. Als Cassano er ook nog inkomt (oud-speler van Sampdoria), dan wordt het allemaal teveel. Milan loopt eenvoudig uit naar 3-0, een mooie overwinning. Maar daar wordt vandaag in het San Siro niet het hardst om gejuicht. Inter verliest en dat betekent een concurrent minder voor de titel. Ook Napoli verliest de volgende dag, een top weekend voor AC Milan.

Op het moment dat Napoli speelt, heb ik mijn tweede wedstrijd in de regio van Milaan al gezien. In Monza, om precies te zijn. Deze club is twee jaar geleden gekocht door onder meer Clarence Seedorf. Over vijf jaar moet deze club, nu uitkomend op het derde niveau, een vaste waarde zijn in de Serie B, het tweede niveau dus. En niet door er ongelofelijk veel geld in te pompen, nee, door het te leiden zoals je een voetbalclub moet leiden. Succesvol is het nog niet, Monza staat laatste en treft vandaag Spezia.

Een slechtere wedstrijd is nauwelijks denkbaar. Spezia krijgt de grootste kansen, zeker als de Nederlander Sander Westerveld met rood vanwege hands buiten het strafschopgebied eraf is gestuurd. Maar zelfs drie  open kansen met alleen de keeper voor zich weten de spitsen van Spezia niet te scoren. Het blijft 0-0 en dat is wellicht maar beter ook. Het Italiaanse zonnetje en ijsje waren lekker, laten we het daar maar op houden… wellicht had ik beter kunnen gaan shoppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties