Geen Belgisch team in Champions League U18?

Yves Dekoning
| 4 reacties
Geen Belgisch team in Champions League U18?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voetbalwereld verhuist langzaam maar zeker naar het Midden-Oosten. Vanaf volgend seizoen krijgen we een Europese U19 Champions League met Arabische organisatoren. Eerder haalde Qatar al het WK binnen.

Volgend seizoen gaat een nieuwe Champions League van start. Zestien ploegen uit Europese competities zullen deelnemen aan een competitie voor spelers tot 19 jaar. Half augustus 2011 zullen de eerste wedstrijden worden gespeeld. De Uefa organiseert het evenement niet, maar staat het wel toe.

Vooral investeerders uit het Midden-Oosten zullen energie en geld in het initiatief steken. De finale wordt gespeeld in Abu Dabi. Eerst spelen teams in vier poules van vier, van augustus tot december. De beste twee van elke reeks plaatsen zich voor het eindtornooi in Abu Dabi.

De organisatoren zullen alle kosten van de deelnemende clubs betalen en proberen voor extra inkomsten te zorgen. Ook proberen ze de wedstrijden op TV te krijgen en te laten doorgaan in de stadions. Eerder dit seizoen speelden de deelnemende teams al testematchen tegen elkaar.

Engeland krijgt vier deelnemers: Liverpool, Chelsea, Tottenham en Manchester City. Dit betekent dat er geen plaats is voor Manchester United en Arsenal. Schotland mag Celtic Glasgow afvaardigen. Verder hebben Bayern Munchen (Duitsland), AC Milan (Italië), Ajax (Nederland) en Rosenborg (Noorwegen) al toegezegd. De Spaanse toppers Barcelona en Real Madrid zouden binnenkort tekenen. Ook Benfica (Portugal) en Lyon (Frankrijk) zouden deelnemen. Het is niet duidelijk of er een Belgische deelnemer zal zijn. Als alle vernoemde ploegen bevestigd worden, dan zijn er nog drie plaatsen open.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties