MacDonald pleit voor aanvalsduo met Custovic

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
MacDonald pleit voor aanvalsduo met Custovic
Foto: © SC

Sherjill MacDonald stond zaterdag tegen Westerlo voor de rust moederziel alleen in de spits. Een tactische keuze die de Nederlanders niet echt ligt. “Misschien ben ik niet geduldig genoeg.”

De eerste helft tegen Westerlo was dramatisch, beseft MacDonald. “Ik kreeg geen steun”, reageert de Nederlander. “Voor de rust heb ik hooguit vijf goede ballen gezien. In zo’n systeem ben je afhankelijk van anderen, al moet ik toegeven dat ik zelf ook gewoon slecht was. Ik miste mijn controles en had het moeilijk.”

Trainer Jacky Mathijssen had MacDonald gevraagd om diep te blijven. “Maar wat moet je dan doen als je geen enkele bal krijgt? Dan ga je lopen en dingen doen die eigenlijk je kwaliteiten zijn. Ach, misschien ben ik niet geduldig genoeg om op die plaats te blijven staan. Ik wil de bal voelen.”

In de tweede helft liep het veel beter. “Met Custovic aan mijn zijde is het ook makkelijker voetballen”, onderstreept MacDonald. In de eerste helft stonden er twee verdedigers op mij, nu moesten ze kiezen en kreeg ik meer vrijheid.”

“Dat systeem ligt me veel beter. Het eerste doelpunt was daar ook een voorbeeld van. Custovic kan het leer doorkoppen en ik ga voor de tweede bal. Alleen moet je voor elke bal vechten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties