Tshimanga: "Had het moeilijk met Dirar"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Tshimanga: "Had het moeilijk met Dirar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derick Tshimanga stond voor het eerst sinds zijn terugkeer na zijn kuitbeenbreuk op de vertrouwde linksachter. De revelatie uit de heenronde kende een moeilijke avond tegenover Nabil Dirar en ontsnapte aan een strafschopfout.

Op de tv-beelden is te zien hoe Tshimanga in de eerste helft zijn voet op die van Dirar zet. “Ik raak hem”, beseft Tshimanga. “Daar kan de scheidsrechter de bal op de stip leggen, maar het gebeurt allemaal in een fractie van een seconde. Misschien valt hij ook wel spectaculair. In die tweede fase is er geen contact tussen ons.”

Tshimanga kende een moeilijke eerste helft tegen Dirar. “Hij heeft me een paar keer gepasseerd. Voor mij was het de eerste keer sinds mijn blessure dat ik terug op links stond. Daar moest ik toch even aan wennen. Mentaal moest ik sterker zijn. Ik dacht veel te veel na wat ik moest doen.”

“In de tweede helft ging het veel beter en was Dirar minder aanwezig. We hadden vanavond misschien wel kunnen winnen, maar toch stappen we met een goed gevoel terug op de bus richting Lokeren. Nul – nul is een goed resultaat in Brugge.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties