Valdés vindt zijn 400ste voor Barcelona een eer

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Valdés vindt zijn 400ste voor Barcelona een eer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Victor Valdés (foto), de doelman van FC Barcelona, speelde afgelopen zaterdag zijn 400ste wedstrijd in het shirt van de Spaanse competitieleider. Hij moet enkel nog onderdoen voor legende Andoni Zubizarreta.

"Het is een eer voor mij dat ik al zoveel wedstrijden heb mogen spelen voor deze club. Normaal heb ik niet zoveel aandacht voor zulke zaken, maar dit is wel mooi. Ik wil iedereen bedanken die er voor mij is geweest. Zonder hen zou ik niet kunnen genieten van dit moment", aldus Victor Valdés aan Barca TV.

Valdés maakte in 2002 zijn debuut voor de Catalanen en pakte sindsdien dertien grote titels met de club. Na Andoni Zubizarreta is hij de tweede doelman die de kaap van vierhonderd officiële duels overschrijdt. Andoni Zubizarreta kwam in totaal aan 410 wedstrijden. Valdés zal dus zeer waarschijnlijk de nieuwe recordhouder worden over enkele maanden.

"Zubizarreta was voor mij een voorbeeld sinds ik in het eerste team sta. Daarnaast was hij ook de eerste die de Europa Cup wist te winnen", aldus Valdés.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties