Alderweireld: "Volgende week 500 keer belangrijker"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Alderweireld: "Volgende week 500 keer belangrijker"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen tweede opeenvolgende bekerzege voor Toby Alderweireld. Bij de Rode Duivel van Ajax leek de nederlaag tegen FC Twente echter al snel weggespoeld. “De partij van volgende week is vijfhonderd keer belangrijker.”

Kersten Steurbaut vanuit Rotterdam

“Dit komt hard aan, maar ik blijf met het gevoel achter dat we vandaag beter gevoetbald hebben”, zegt Alderweireld in een gesprek met Voetbalkrant.com. “We hadden ook de beste kansen, maar de paal en de lat stonden in de weg. Heel zuur.”

Té makkelijke aansluitingstreffer
Ajax stond er nochtans heel goed voor na doelpunten van De Zeeuw en Ebecilio. “Die 2-1 net voor rust mag eigenlijk nooit vallen”, zucht de Antwerpenaar. “Met een simpel een-tweetje zetten ze vier verdedigers in de wind. Dat mag nooit gebeuren. 2-0 of 2-1, dat maakt toch een verschil.”

“Na de 2-2 waren we ook terug de betere ploeg en in de verlengingen hadden we wel zes, zeven minuten balbezit. Zonde dat we het dan niet afmaken.”

De winnende goal van Janko kwam er na een betwistbare fout van Jan Vertonghen. “Ik kon de fase goed zien en volgens mij is het gewoon een overtreding op Jan. Ik wil niet de schuld op de scheidsrechter steken, maar daar ging hij toch de mist in.”

“Maar we moeten ook de hand in eigen boezem steken. Ik moet de fase nog eens bekijken, maar Janko kan die vrije trap wel heel makkelijk binnenkoppen. Ik had het gevoel dat niemand hem volgde. Op zo’n moment moet er altijd iemand hem hinderen om bij de bal te komen.”

Geen mentale tik
FC Twente kan volgende week de dubbel pakken, maar Alderweireld wil niet over een mentale tik spreken. “De wedstrijd van volgende zondag is vijfhonderd keer belangrijker. Deze nederlaag zal zeker niet in de kopjes kruipen.”

“We moeten winnen, maar de wil is heel groot. Voetballend hebben we vandaag ook goed onze streng getrokken. Moesten we hier kansloos onderuit zijn gegaan, dan ga je met een ander gevoel naar huis, maar dat was zeker niet het geval.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties