Westerlo neemt optie op barragewedstrijd voor Europees ticket

Robby Morren
| 39 reacties

Westerlo gaat door op zijn elan. Met 3-0 heeft de Kempische club een bijzonder mooie uitgangspositie verworven in de heenwedstrijd van de finale van play-off 2 tegen Cercle. De barragewedstrijd tegen de nummer 4 (of 5) uit play-off 1 is nu wel heel dichtbij.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Westerlo, dat al na 3 minuten op voorsprong kwam met Paulo Henrique in de hoofdrol. De Braziliaan slalomde voorbij enkele Cercle-verdedigers en werd neergehaald door Vidarsson net buiten de 16. Iakovenko nam de vrije trap, Henrique devieerde de bal eerst nog op een Cercle-verdediger maar daarna tegen de netten. Westerlo zat onmiddellijk op rozen.

Het was opnieuw Paulo Henrique die even later bijna de score verdubbelde. Hij toverde vanop zo'n 25 meter een fantastische knal uit zijn schoenen maar de bal spatte op de kruising uiteen.

Penalty

Daarna verwaterde de wedstrijd, die bij momenten bitsig werd. Westerlo controleerde en Cercle was niet bij machte om doelrijpe kansen bijeen te voetballen, tot in de 40e minuut. Iachtchouk werd mooi vrijgespeeld in de 16 en werd door Deelkens onderuitgehaald, zo oordeelde ref Wouters die de bal op de stip legde. Dominic Foley trapte te zwak en Deelkens voorkwam de gelijkmaker.

Tweede helft

Hoewel Cercle Brugge uit de kleedkamer kwam met duidelijk de intentie druk naar voor te zetten, was het toch de thuisploeg die al snel de score wist te verdubbelen. Na 9 minuten in de tweede helft zette Iakovenko een mooie dribbel op, de bal kwam bij Jens Cools die Henrique bediende in de 16. De spits knalde zijn 18de goal van het seizoen staalhard via de lat binnen.

Bob Peeters greep in door Reynaldo en Owusu de wei in te sturen maar veel mocht het niet baten. Westerlo ging door op zijn elan en zette een perfecte aanval op via Henrique, Dekelver en Ngolok. Deze laatste mocht de 3-0 van dichtbij in het open doel leggen.

Cercle voetbalde te slordig om tot echt uitgespeelde kansen bijeen te voetballen. Westerlo neemt zo een stevige optie op de barragewedstrijden tegen de nummer 4 (of 5) uit play-off 1.