U19 wint eerste kwalificatiematch van Portugal

U19 wint eerste kwalificatiematch van Portugal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels onder 19 jaar hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd tegen Portugal gewonnen met 1-0. Maxime Lestienne scoorde het enige doelpunt in de 25ste minuut.

De U19 heeft dinsdag de eerste kwalificatiematch van Groep 1 gespeeld in Kroatië. De Belgische jongens proberen een plaatsje te veroveren voor het EK van komende zomer in Roemenië.

Trainer Marc Van Geersom kan tevreden zijn over de eerste match: 1-0 dankzij een doelpunt van Maxime Lestienne. De aanvaller van Club Brugge vuurde de bal in doel van tien meter ver. Portugal was ook dominant in de tweede helft, maar Genk-doelman Koen Casteels was in goede vorm.

De tegenstanders van de Rode Duivels zijn niet de minste: Portugal, Estland en Kroatië. Die laatste won met 0-1 van Estland. Donderdag speelt België tegen Kroatië, Estland is de tegenstander van zondag. De matchen worden telkens om 17u. afgewerkt.

België: Casteels, Ngawa, Arslanagic, Perdichizzi, Rykx, Pietermaat, Vermijl (’87 Bertjens), Trompet, Lestienne (73’ Vetokele), Hazard, Cuvelier

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties