'Meer dan 70 spelers naar Liverpool FC'

Yves Dekoning
| 9 reacties
'Meer dan 70 spelers naar Liverpool FC'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het transferseizoen komt traag op start, maar de kranten moeten gevuld worden. In Engeland levert dat veel transferroddels op. Zo werden op één maand tijd meer dan 70 spelers aan Liverpool gekoppeld.

Liverpool FC zakte de voorbije seizoenen door het ijs. De club kreeg wel een nieuwe Amerikaanse eigenaar en Kenny Dalglish werd teruggehaald als manager. De club haalde in januari al zwaar uit op de transfermarkt door Andy Carrol en Luis Suarez aan te trekken en zou deze zomer honderd miljoen willen spenderen. Bij Sunderland werd Jordan Henderson weggeplukt, maar verder bleef het stil op Anfield.

De Britse pers zat niet stil en koppelde meer dan 70 spelers aan Liverpool. Elke dag was er wel een bericht te vinden over Charlie Adam (Blackpool en Stewart Downing (Aston Villa). Meest opvallende namen zijn Juan Mata (Valencia), Gael Clichy (Arsenal), Joey Barton (Newcastle), Fabio Coentrao (Benfica), Gervinho (Rijsel), Sergio Aguero (Atlético Madrid), Pedro Leon (Real Madrid), Bojan (Barcelona), Florent Malouda (Chelsea), Lassana Diarra (Real Madrid), Antonio Cassano (AC Milan), Fernando Gago (Real Madrid), Aaron Lennon (Tottenham) en James Milner (Man City). Ook de Belgen Eden Hazard (Rijsel), Axel Witsel (Standard) en Romelu Lukaku doken op.

Liverpool trok tot op heden alleen Henderson aan, die in geen enkel bericht aan de club werd gelieerd. Pas op de dag van de transfer zelf, lekte het nieuws uit. Dit toont duidelijk aan dat we veel berichten met een korreltje zout moeten nemen. Het blijft koffiedik kijken en dit geldt niet alleen voor Liverpool. De transfer van Ronald Vargas van Club Brugge naar Anderlecht werd in de media uitgevochten, maar de meeste onderhandelingen gebeuren zonder media-aandacht.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties