Leekens: 'Kalender belangrijker dan tegenstanders"

Leekens: 'Kalender belangrijker dan tegenstanders"
Foto: © SC

Zaterdagavond wordt in Brazilië geloot voor de Europese voorrondegroepen met het oog op het WK van 2014. Georges Leekens spreekt geen voorkeuren uit.

België zit in pot drie en loot op papier weer twee sterkere tegenstrevers. Maar met Griekenland en Noorwegen als reekshoofd, zouden de Rode Duivels toch nog een haalbare poule kunnen loten.

"Ik hou er niet van om voorkeuren voor bepaalde landen uit te spreken. De kalenderkeuze is veel belangrijker. We moeten het nodige gewicht in de schaal kunnen leggen om die naar onze hand te zetten. We moeten vermijden dat we in de eerste wedstrijden al meteen tegen de sterke landen spelen", zegt Leekens aan de openbare omroep.

"Het is logisch dat als we pakweg Spanje of Engeland loten, we een tweede plaats en de bijhorende barrages moeten nastreven. Maar als uit pot 1 landen als Griekenland of Noorwegen komen, moeten we voor de groepswinst gaan", is de reactie van bondsvoorzitter De Keersmaecker.

"In 2014 zal het 12 jaar geleden zijn dat België op een WK-eindronde was. We voelen dat het enorm leeft en we willen op ons nieuwe elan voortgaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties