Standard in het post-Witsel-seizoen

Standard in het post-Witsel-seizoen
Foto: © SC

Standard heeft een metamorfose ondergaan. Bij de club blijven ze hoge ambities koesteren, maar of die gerechtvaardigd zijn na het verlies van enkele sleutelspelers moet nog blijken. De spelers zelf zijn alvast voorzichtig.

Het seizoen van Standard staat vooral in het teken van de vertrekkers. Wat kunnen de Rouches bewerkstelligen in het post-Axel Witsel tijdperk? Verleden seizoen was de voormalige Gouden Schoen bij afwezigheid van Defour meestal de bezieler en tevens de aanjager van het elftal.

En ook van die Steven Defour is het absoluut nog niet zeker of hij dit seizoen wel op de Belgische velden zal voetballen. De kapitein aast immers op een transfer en ploegen genoeg die geïnteresseerd zijn. Daarmee zou in Luik de volledige centrale as op het middenveld verdwijnen.

De vervangers luisteren naar de namen van Karim Belhocine en Yoni Buyens. Geen slechte spelers, verre van... maar of ze in de voetsporen kunnen treden van hun illustere voorgangers is maar zeer de vraag.

Riga en Duchâtelet
Ook de nieuwe coach José Riga is voorlopig nog een vraagteken. Na het vertrek van Dominique D'Onofrio en Sergio Conceiçao haalde Standard zijn nieuwe coach op in tweede klasse bij Wezet. Als hoofdcoach in eerste klasse heeft de man immers nog geen ervaring. Kan hij de Rouches met succes door dit overgangsjaar loodsen?

Het voetbalvernuft van Luciano D'Onofrio is er immers ook niet meer. De sterke man werd het slachtoffer van de verkoop van Standard. Roland Duchâtelet zal heel wat uit zijn mouw moeten toveren om de supporters hem te doen vergeten. D'Onofrio was immers de architect van de twee opeenvolgende landstitels. Iets dat het vuur in Sclessin weer hoog heeft doen oplaaien.

Onze prognose: 4de

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties