Jan Vertonghen: "Voelde me goed, jammer van gelijkspel"

Tomas Taecke
| 4 reacties
Jan Vertonghen: "Voelde me goed, jammer van gelijkspel"
Foto: © SC

Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen liet deze middag het blessureleed voorlopig achter zich. Onze landgenoot speelde in Venlo de hele partij, maar kon niet voorkomen dat Ajax een eerste puntenverlies leed.

Vertonghen geeft aan hersteld te zijn van de blessure die hem deze zomer aan de kant hield: "M'n lies en bovenbeen hielden goed stand", zegt de verdediger die dit seizoen slechts twee helften speelde tegen amateurteams. "Op het einde van de wedstrijd zat ik er wat door, anders had ik misschien iets meer kunnen brengen", beschrijft Vertonghen zijn fysieke toestand.

De Rode Duivel geeft voor de microfoon van de NOS toe dat hij zijn rentrée wel iets anders had voorgesteld: "Natuurlijk had ik liever een overwinning gepakt. We speelden te traag en er was ook geen beweging. Het veld lag er bijzonder stroef bij maar dat is geen geldig excuus, die bal moest gewoon sneller rondgaan", weet ook Vertonghen.

Zoals zo vaak kwam Ajax in de problemen op bezoek bij een kleinere club. Volgens Vertonghen heeft dit niets met Amsterdamse hoogmoed te maken: "We lopen gewoon over van het zelfvertrouwen, dit kan overkomen als arrogantie maar dat is het niet. We hebben VVV zeker niet onderschat en weten wel wat we moeten doen, alleen is dat vandaag niet gelukt. De mindere clubs hebben goede periodes waar ze een kwartier vol gas geven. Daar moeten we voetballend proberen onderuit te komen en dat lukte ook, alleen hebben we te weinig kansen gecreëerd en waren we te onrustig voor doel", concludeert Jan Vertonghen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties