Analyse Speeldag 2-3: Manchester dat de klok slaagt

Kevin Pieters
| 3 reacties
Speeldag 2-3:  Manchester dat de klok slaagt
Foto: © SC

Voetbalkrant.com engageert zich om op geregelde tijdstippen een bundeling te maken van de belangrijkste gebeurtenissen, hoogtepunten, teleurstellingen, statistieken en nieuwtjes van de voorbije speeldagen in de Engelse Premier League.

We zijn ondertussen 3 speeldagen ver in de Premier League. Een voorsmaakje van speeldag 1 hebt u reeds gekregen. Vandaag staan we stil bij speeldag 2 en 3.

Winning mood

De voorbije 2 weken speelden de 2 ploegen uit Manchester de pannen van het dak. Man Utd gaf Tottenham een 3-0 pandoering, maar dat was nog niets vergeleken met de wedstrijd tegen Arsenal. De Red Devils wonnen maar liefst met zware 8-2 cijfers van de Gunners. City deed het evenmin onaardig met een 2-3 overwinning tegen Bolton en een knappe 1-5 tegen de Spurs. Ook Newcastle doet het best aardig bij de start van de competitie. Met 0-1 tegen Sunderland en 2-1 tegen Fulham komen de mannen van Alan Pardew op een gedeelde derde plaats. Ondanks de misstap op de eerste speeldag lijkt ook Chelsea vertrokken te zijn,  al is het nog niet met de grootste overtuiging: 2-1 tegen WBA en 3-1 tegen Norwich CityKenny Dalglish zag zijn Liverpool ook tweemaal winnen.  Tegen Bolton werd het 3-1 en rivaal Arsenal werd in het Emirates Stadium met 0-2 weggespeeld.

Wat gebeurt er?  

Arsène Wenger zal zijn competitiestart wel anders voorgesteld hebben. Met een 1 op 9 en de pandoering van Man Utd (8-2) lijkt de Fransman toch in een penibele situatie terecht gekomen te zijn. Ook Tottenham krijgt de trein nog niet op de rails en kon amper weerwerk bieden aan de grootmachten uit Manchester.  Blackburn en WBA zijn naast Tottenham de enige ploegen die nog geen enkel punt wisten te behalen.

It’s a hattrick!

Edin Dzeko, goed voor 6 doelpunten in 3 wedstrijden, scoorde tegen Tottenham een “hattrick + 1”. Maar ook Man Utd-spits Wayne Rooney toverde op de derde speeldag een hattrick uit zijn schoenen, wat zijn totaal op 5 goals brengt.  Sergio Agüero en Ivan Klasnic´ vervolledigen de top-3. Koning van de assists is op dit moment Ashley Young van Man Utd met 5 stuks.   

Leuk om weten

Over scoren gesproken…Stoke, Norwich en Swansea wisten hun thuisfans nog geen enkele keren te doen juichen en voor Chelsea, Aston Villa en Wigan is het wachten op een eerste uit-doelpunt. QPR doet het momenteel het beste van de drie nieuwkomers met 3 op 9. Het meeste aantal toeschouwers was te vinden op speeldag 2 met Man Utd tegen Tottenham (75.498 toeschouwers) en per wedstrijd kregen de toeschouwer gemiddeld 2.48 goals voorgeschoteld.

Speler in de spotlight

Twee spelers verdienen extra aandacht. Naast Rooney en Dzeko krijgen ook Ashley Young en Gareth Barry de nodige aandacht in dit artikel. Young omwille van zijn snelle aanpassing bij United en de 5 assists die de Engelsman al achter zijn naam heeft staan. De 25-jarige international geniet duidelijk van zijn overstap naar de Red Devils. Naast zijn 5 assists wist de middenvelder ook nog 2 doelpunten op te tekenen.  Voorlopig is hij zijn 20 miljoen euro zeker waard. En bij stadsrivaal Man City is het middenvelder Barry die het mooie weer maakt op het middenveld. Op speeldag 2 maakte hij met een prachtig afstandsschot van 30 meter de 1-2 tegen Bolton. Op het middenveld krijgt de Engelsman gezelschap van David Silva, Yaya Touré en Samir Nasri. Als je dan niet van een luxe-probleem kan spreken…..

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties