Clubs eisen minder interlands

Anthony Van der Planken
| 27 reacties
Clubs eisen minder interlands
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het interlandvoetbal davert op zijn grondvesten. De ECA, een associatie van Europa's 200 grootste clubs, eist dat er vanaf 2014 nog maar zes interlands per jaar worden afgewerkt. Zo niet dreigen de clubs hun spelers niet meer af te staan.

De clubs willen hun spelers buiten de grote toernooien nog maar voor zes wedstrijden per jaar afstaan. Bovendien moeten die interlands telkens per twee afgewerkt worden. Dat is flink minder dat nu het geval is. De Rode Duivels spelen dit jaar bijvoorbeeld negen wedstrijden, maar veel landen werken er gemiddeld een stuk meer af. 

Vooral de vriendschappelijke interlands zullen straks wellicht moeten wijken. Bovendien stelt de ECA een inkrimping van de EK- en WK-kwalificatiegroepen voor. De clubs menen dat kleinere poules van vier landen de druk op de internationale kalender flink zullen verminderen. Nu bestaan kwalificatiepoules vaak nog uit vijf tot zelfs zeven landen.

De clubs hebben in ieder geval één krachtig wapen: het akkoord tussen de FIFA en de clubs om spelers af te staan loopt immers in 2014 af. Nadien zijn de clubs niet langer verplicht hun spelers interlands te laten spelen. De kans lijkt dus groot dat ze effectief hun slag thuis halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties