Mogelijke schorsing voor stadionplannen Club Brugge

Jarryd Naegels
| 111 reacties
Mogelijke schorsing voor stadionplannen Club Brugge
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Moet Club Brugge vrezen voor de bouw van hun nieuw stadion in de zuidelijke rand van de stad? De auditeur van de Raad van State vindt alvast dat de plannen moeten worden geschorst. Wellicht betekent dit dat er minstens twee jaar vertraging in het dossier komt.

De auditeur van de Raad van State is van oordeel dat er onvoldoende onderzoek is gedaan. Club wil een nieuwe voetbaltempel neerzetten in het Chartreusegebied ter waarde van negentig miljoen euro. Het nieuwe stadion moet op de grens met deelgemeente Zedelgem komen.

Daar ligt echter het probleem. Er is namelijk veel protest van buurtbewoners, actiegroep De Witte Pion en de gemeente Zedelgem ligt ook dwars. Zij stapten naar de Raad van State en lijken nu gelijk te krijgen.

De auditeur is van mening dat de plannen opgeschort moeten worden. In zijn verslag staat onder andere dat er te weinig onderzoek gedaan is naar andere locaties en naar waterhuishouding. Bovendien zou er ook geen studie zijn geweest over het verkeer dat van en naar het stadion rijdt.

In de meeste gevallen volgt de Raad het advies van de auditeur. In dat geval lopen de plannen van blauw-zwart twee jaar vertraging op. Eind dit jaar volgt de uitspraak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties