"Entourage belangrijk om niet te zweven"

Melissa Maes
| 0 reacties
"Entourage belangrijk om niet te zweven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn drie youngsters van AA Gent aan de beurt.

Hannes Van Der Bruggen heeft de laatste maanden serieus wat stappen vooruit gezet in zijn professionele voetbalcarrière. Pas achttien jaar, maar al zoveel ervaring in de benen. Hoe blijft de AA Gent-speler toch zo nuchter?

“Het is belangrijk om rustig te blijven en niet te zweven. Daarbij is mijn entourage ook heel belangrijk. En het is natuurlijk ook fijn om met vrienden op te trekken die het niet steeds over voetbal hebben.”

Van Der Bruggen maakte zijn debuut tijdens de play-offs tegen Club Brugge. “Ik kreeg zowel van de coach (Francky Dury, n.v.d.r.) als van mijn ploegmaats enkele tips mee. ‘Je staat hier niet voor niets’, ‘blijf rustig’ en ‘speel je eigen spel’.”

"Zeker niets forceren"
Bij blauw-wit staan er nog een aantal jeugdspelers te trappelen om de A-kern te vervoegen. “Ook hen geef ik de raad om rustig te blijven en de kansen af te wachten. Zeker niets forceren.”

Wat zijn de mooiste voetbalmomenten tot nu toe voor de middenvelder? “Het EK in Roemenië en de wedstrijd met AA Gent tegen Feyenoord toen we ons vorig jaar plaatsten voor de poulefases van de Europa League.”

Leven naast voetbal
Heel wat jonge profspelers combineren trainingen en wedstrijden met een schoolleven. Van Der Bruggen start eind september met zijn eerste jaar Taal & Letterkunde/Spaans en Frans.

“Ik zal studeren met een topsportstatuut. Het zal veel zelfdiscipline vereisen: studeren terwijl mijn vrienden andere dingen doen. Maar laat duidelijk zijn dat ik zeer gemotiveerd ben.”

"Hannes is een plezier om mee te werken"
Gilbert De Groote
volgt de jonge spelers goed op bij AA Gent en hij is vol lof over Van Der Bruggen. "Hannes is een plezier om mee te werken. Hij wil veel bijleren, echt een verstandige jongen."

Als we vragen naar de kwaliteiten van de youngster moet De Groote niet lang nadenken. "Hij heeft ook twee goeie voeten en een sterke passing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties