Gillet: "Klaar om penalty te nemen"

Gillet: "Klaar om penalty te nemen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet heeft er een turbulent seizoensbegin opzitten. Voor het eerst sinds hij bij Anderlecht speelt, is hij geen onbetwitste titularis meer. Sinds enkele weken staat hij echter weer in het basiselftal. Op de rechtse flank om precies te zijn.

Veel heeft te maken met het feit dat Denis Odoi en Marcin Wasilewski allebei in aanmerking komen voor de rechtsachterplaats. Een plaats die Gillet nooit echt met plezier bezette, maar waar hij wel altijd speelde. Op het middenveld is de concurrentie immers moordend. En straks komt daar nog Ronald Vargas bij.

"Het doet wel deugd om vier of vijf matchen op dezelfde plaats te spelen", knikt hij. "Het is de meest offensieve rol die ik heb gekregen sinds mijn komst naar Anderlecht. Ik moet er nog aan wennen wel."

Een zelfde type als de vertrokken Jonathan Legear is hij niet, maar hij speelt momenteel wel op zijn plaats. "We hebben niet dezelfde kwaliteiten. Ik ben er meer om de afvallende ballen op te rapen. Jona moest het meer hebben van zijn snelheid en zijn centre. Ik verdedig ook niet slecht. Dat is waarschijnlijk mijn ervaring als rechtsback en het feit dat je op die positie geen steun in de rug meer hebt."

Vanavond tegen Lommel United zullen er een paar andere jongens hun kans krijgen, maar Gillet hoopt wel te spelen. "Ik hou er niet van om rust te moeten nemen. Toen we vorig seizoen uitgeschakeld werden door Westerlo was ik vrijwel de enige basisspeler in het elftal. Ik haat verliezen, zeker van een ploeg die minder goed is dan wij. Ik wil de Beker. Onze zege in 2008 blijft één van mijn mooiste herinneringen."

Anderlecht trainde gisteren op penalties. Geen overbodige luxe na het bilan dat de ploeg dit seizoen al kan voorleggen. "Ik heb er twee getrapt en ze zaten allebei binnen. De trainer had zelfs gezegd dat we de penaltynemer onder druk moesten zetten door onnozelheid te roepen. In elk geval, ik ben klaar om een penalty te nemen. Daarbij, er is bijna niemand anders meer op de lijst behalve ik (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties