Maes boos op scorende Harbaoui

Jelle Vereecke
| 13 reacties

Sporting Lokeren plaatste zich gemakkelijk voor de volgende ronde van de Beker van België door met 3-0 te winnen van Eupen. Misschien wel hét feit van de wedstrijd was het eerste officiële doelpunt van Hamdi Harbaoui in loondienst van Lokeren.

Lokeren was in de eerste helft op voorsprong gekomen dankzij een knap afstandsschot van Benji De Ceulaer. In de tweede helft deed de ingevallen Nill De Pauw juist hetzelfde. En in de 80e minuut was het moment aangebroken voor Hamdi Harbaoui: de spits scoorde zijn eerste doelpunt voor Sporting Lokeren.

Er viel duidelijk een blok beton van de schouders van de Tunesiër. Hij viste de bal na zijn doelpunt uit de netten en trapte het leer het stadion uit. Harbaoui kreeg een gele kaart voor deze actie, maar dat kon hem niet deren.

Trainer Peter Maes was minder tevreden. "Hij mag champagne betalen", aldus Maes in HLN. "Eén fles voor zijn doelpunt en één voor zijn domme gele kaart. Ik ben die kaarten beu."