Interview De Pever: "Dit had ik niet in gedachten"

De Pever: "Dit had ik niet in gedachten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe zou het gaan met Daan De Pever? Vier jaar geleden bestempelde Johan Boskamp hem nog als een groot talent bij Dender, maar nu zit de 22-jarige middenvelder bij Standaard Wetteren, rode lantaarn in tweede klasse. Een verhaal over een jongeman die wil terugknokken.

De Pever speelde twee seizoenen met Dender in eerste klasse en maakte na de degradatie van de club de overstap naar Roeselare. Sinds dit seizoen zit hij bij St. Wetteren, de club die het allesbehalve goed doet in tweede klasse.

Daan, hoe moeilijk is deze situatie voor jou?
Het is voor niemand plezant. Je zou nog kunnen zeggen dat we door het geluk niet gediend worden, maar dat is ook niet waar. Het spel is gewoon niet goed momenteel. Als je nog maar één keer gescoord hebt dit seizoen kan je ook niet praten over een schitterende start nietwaar? Het tij moet dringend gekeerd worden. Hoe? Door hard te werken.

Dit was waarschijnlijk niet de carrièreplanning die jij voor ogen had?
Nee, zeker niet. Toen ik bij Dender in de eerste ploeg terecht kwam, had ik niet gedacht dat ik nu bij de laatste in tweede klasse zou spelen. Het is een hele aanpassing. Ik heb altijd bij profclubs gespeeld en nu moet ik ineens 's avonds gaan trainen. Dat is niet makkelijk.

Wat is er dan misgelopen?
Verschillende omstandigheden hebben meegespeeld. Vorig seizoen was ik einde contract bij Roeselare, maar tegen het einde van het seizoen raakte ik geblesseerd. Dan is het niet makkelijk om een nieuwe club te vinden. Wetteren was eigenlijk de enige ploeg die echt concreet is geworden. Ik hoorde wel links en rechts iets, maar niemand die echt kwam onderhandelen.

Blessures op verkeerde momenten... dat heb je nog al gehad nietwaar?
Ja, in mijn tweede jaar bij Dender kreeg ik een bloedinfectie. Om daarna terug in conditie te geraken, dat is niet makkelijk en vooral een lange lijdensweg.

Hoe gaat een jonge gast om met die blessures?
Het is echt niet makkelijk. Je wilt je altijd bewijzen, zeker als je einde contract bent. Op de duur geraak je gefrustreerd, maar dan besef je ook dat de voetbalwereld zo in elkaar zit en relativeer je alles een beetje.

Heb je de juiste keuze gemaakt door met Roeselare mee naar tweede klasse af te zakken?
Ik had weinig keus hoor. Ik lag nog onder contract en er was geen clausule voorzien dat ik gratis weg mocht. Ik had ook in gedachten dat ik in tweede klasse alles zou spelen, maar dan gooide die blessure roet in het eten.

Hoe denk je jezelf terug op te werken?
Als ik regelmatig een doelpuntje kan meepikken, kom ik er wel weer bovenop. De mensen moeten gewoon je naam regelmatig zien verschijnen op Teletekst of in de kranten. Daarbij, als ik weer op niveau ben, zullen de scouts me ook wel opmerken. Maar goed, alles staat en valt dus met Wetteren. De ploeg zal ook moeten beginnen draaien. Het zal nog even duren vooraleer ik op topniveau ben, maar ik hoop me toch belangrijk te maken voor Wetteren.

Je veranderde ook van manager?
Ja, ik zit nu bij het managementbureau dat door Gunter Thiebaut vertegenwoordigd wordt. Gunter geeft me heel wat raad en moedigt me ook aan om dagelijks alleen te gaan trainen. Ik hou wel van zijn manier van werken.

Succes Daan

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties