Vanden Stock ziet dat het goed is

Vanden Stock ziet dat het goed is
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is zeldzaam dat Roger Vanden Stock zich laat verleiden om in het openbaar zijn zegje te doen, maar vrijdagvoormiddag verscheen de Anderlecht-voorzitter nog eens op de bühne. Om te spreken over de topper, maar ook over de algemene trend bij zijn club.

Zo ziet hij Anderlecht na enkele jaren eindelijk terugkeren naar zijn roots. "We dachten te veel dat het in het moderne voetbal om fysieke kracht draaide", aldus Vanden Stock. "We verloochenden onze identiteit, maar dat hebben we door de komst van Jovanovic en Mbokani rechtgezet. Onze fans zien liever een nederlaag dan slecht voetbal, dat hebben we nu begrepen. Als ze een mooie match gezien hebben, gaan ze tevreden naar huis."

Maar van onderschatting voor de match van zondag is er geen sprake. "Ik ben optimistisch, maar dat waren we vorig seizoen ook voor die eerste PO-wedstrijd tegen hen. En toen verloren we van een B-elftal."

Geen relatie met Duchâtelet
Met Luciano D'Onofrio maakte hij regelmatig nog eens ruzie, met de nieuwe Standard-voorzitter, Roland Duchâtelet, heeft hij die kans nog niet gekregen. "Ik had inderdaad regelmatig een woordenwisseling met Luciano", geeft Vanden Stock toe. "Pas op, ik heb alle respect met wat hij had opgebouwd, want dat zie ik nu niet direct terugkomen. Met Duchâtelet heb ik helemaal geen relatie. Ik heb hem uitgenodigd om voor de match te komen eten en hij heeft aanvaard. Dat zal de eerste keer zijn dat we zullen spreken."

Jelle Van Damme zal ook nog eens terugkeren. "Dat is een speciaal geval. Hij heeft me altijd gezegd dat zijn hart bij Anderlecht lag. Ik denk dat het bij hem niet al te goed tussen de oren zit. Dat hij na al zijn problemen bij Standard terechtkwam, zegt genoeg."

Dat Jovanovic en Mbokani bij de Brusselaars zijn beland, zal de Standard-fans ook voldoende munitie geven. "Het zal enorm gevoelig liggen. Maar ik ben blij dat ze bij ons zijn terechtgekomen. Met Jovanovic heb ik reeds sinds zijn tijd bij Standard een goede band en Mbokani had hier eigenlijk nooit mogen vertrekken. Dat heb ik hem ook gezegd, maar dat is allemaal bijgelegd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties