Rijkaard: "Nederland kan weer EK winnen"

Mathias Dumarey
| 10 reacties
Rijkaard: "Nederland kan weer EK winnen"
Foto: © SC

Frank Rijkaard (foto), ex-bondscoach van Nederland en speler van het elftal dat in 1988 de EK-titel pakte in West-Duitsland, gelooft dat Oranje een tweede keer Europees kampioen kan worden. "Ze kunnen het, maar dan moet alles wel kloppen."

Het is 24 jaar geleden dat Nederland in West-Duitsland Europees kampioen werd door in de finale de toenmalige USSR te verslaan. Frank Rijkaard maakte deel uit van dat elftal en als bondscoach was hij er in 2000 ook al dichtbij toen België en Nederland samen het EK organiseerden. Oranje strandde toen in de halve finale na een zinderende partij tegen Italië. "We hadden toen de finale voor het grijpen, maar haalden het net niet", aldus Frank Rijkaard op de website van de FIFA.

"Maar Nederland kan in 2012 het succes van 1988 evenaren. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik ben er zeker van dat het kan. Het moet dan wel allemaal kloppen en de factor geluk moet dan ook meezitten. Maar als ze de fantastische teamgeest kunnen behouden en het niveau van het WK 2010 halen, is het zeker mogelijk", besluit Rijkaard die momenteel bondscoach is van Saoedi-Arabië.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties