Interview Vanhaezebrouck: "Zelfde veld met witte lijnen, twee doelen, drie arbiters, 22 spelers en een bal"

Jim Bogaert
| 3 reacties
Vanhaezebrouck: "Zelfde veld met witte lijnen, twee doelen, drie arbiters, 22 spelers en een bal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kortrijk zit op rozen. Club Brugge in eigen huis verslaan in een dol slotkwartier, rustig doorbekeren na Sint-Truiden zuinig te hebben geëlimineerd. Na zaterdag volgt Lokeren. Niet in eigen Guldensporen, maar op Daknam. Een uitmatch.

“Geen twee zonder drie”, opent Vanhaezebrouck. “We willen deze week goed afsluiten. Met een punt op Lokeren zouden we al heel tevreden zijn, gezien alle commotie over onze uitprestaties. Het is natuurlijk een moeilijke verplaatsing. Lokeren blijft een ploeg die top zes kan spelen. Er kwamen enkele versterkingen bij en de sterkhouders zijn gebleven. Ik verwacht dat ze zeker nog gaan opschuiven. Lokeren is kanshebber om in de top vijf te eindigen”, is een dezer dagen gelukkige Vanhaezebrouck op zijn hoede.

“Het wordt alweer een kwestie van er mentaal klaar voor te zijn. Dat uit-syndroom mag geen eigen leven gaan leiden. We hebben het er in de groep over gehad. Hopelijk beseft iedereen nu dat we wel in staat zijn punten te pakken buitenshuis. Het grote verschil zijn inderdaad de supporters, maar voor de rest is alles hetzelfde. Het is hetzelfde veld met witte lijnen, twee doelen, drie scheidsrechters, 22 speler en 1 bal.”

Topvedetten

“En toch merk ik bij sommige jongens dat er een bepaalde twijfel hangt. Dat hebben we in het groepsgesprek aangekaart. We moeten die spelers helpen. Dat geloof moet terugkomen. Dan pas gaan we terug punten pakken. We weten dat Kortrijk geen ploeg is met topvedetten. Je hebt vaak van die ploegen die minder spelen, maar dan een speler hebben die wel het verschil kunnen maken. Wij hebben niet echt zo’n spelers. We zijn afhankelijk van het collectief. Als je dan een paar twijfelaars hebt, dan bekoop je het”, concludeert de Kortrijk-coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties