Reactie Buffel: "Het was geen strafschop"

Robby Morren
Robby Morren
| 14 reacties
Buffel: "Het was geen strafschop"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Uiteraard was Thomas Buffel tevreden met het gelijkspel tegen Chelsea. Dat zijn vermeende handspel een strafschop waard was, ontkent hij. "Ik had niet de bedoeling tegen de bal te slaan."

Robby Morren in Genk

Genk kwam kort voor het halfuur op achterstand en wat later moesten de boeken bijna helemaal dicht toen de Noorse ref de bal op de stip legde na handspel van Thomas Buffel maar Köteles hield Genk overeind. "Het was inderdaad een opluchting dat Köteles die bal stopte, voor heel het elftal."

Buffel hield vol dat het eigenlijk geen penalty was. "De bal raakte eerst mijn borst en dan pas mijn hand, hij kwam niet rechtstreeks tegen mijn hand en ik had niet de bedoeling naar de bal te slaan."

"We voetballen nu met dezelfde mensen en er komen meer automatismen"
Thomas Buffel

"We pakten een verdiend punt. In de eerste helft had Chelsea meer balbezit, wij moesten de gaten dichtlopen en dat kostte veel energie. Het was belangrijk geen onnodig balverlies te lijden want zij hebben de kwaliteit om dat af te straffen."

Frustratie bij Cole
Tijdens de wedstrijd kreeg Buffel het aan de stok met Cole. De Engelsman kreeg het Genkse publiek over zich heen toen hij de uitgestoken hand van Buffel weigerde. "Het is belangrijk dat je even laat voelen dat je er bent. Bij Cole zal de frustratie ook wel hebben meegespeeld."

Vanden Borre
De middenvelder knapte heel wat werk op zodat Vanden Borre ook regelmatig een actie kon maken. "Anthony is me na de match komen bedanken omdat ik veel verdedigend werk heb opgeknapt."

Buffel voelt dat het stilaan beter begint te lopen met Genk. "We konden de voorbije wedstrijden met dezelfde mensen voetballen en dan komen er sowieso meer automatismen. Neem daarbij nog ons fantastisch publiek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties