De naam 'Stamford Bridge' dreigt te verdwijnen

Mathias Dumarey
| 17 reacties
De naam 'Stamford Bridge' dreigt te verdwijnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stamford Bridge is tot op vandaag de officiële naam van het stadion waar Chelsea FC zijn thuiswedstrijden speelt. Daar komt verandering in, want The Blues willen de naam van het stadion verkopen aan een sponsor.

Het is al een tijdje een trend dat clubs de naam van hun stadion verkopen aan een sponsor. In België doen RC Genk en KV Mechelen dat al, in Engeland is Arsenal nu al het bekendste voorbeeld. Daar komt nu ook zo goed als zeker Chelsea bij.

"De beslissing over het verkopen van de stadionnaam zal over zowat acht maanden worden genomen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Chelsea een nieuw stadion zal krijgen, maar we zullen nu eerst kijken hoe we de huidige situatie kunnen verbeteren zolang we op Stamford Bridge spelen", zegt Chelsea-directeur Ron Gourlay in de Engelse pers.

Stamford Bridge heeft een te lage capaciteit voor een topclub als Chelsea. Het is slechts het achtste stadion in de Premier League op basis van het aantal beschikbare plaatsen. In Europa wordt dat zelfs een 61ste stek. Gourlay spreekt over een nieuw stadion met minstens een capaciteit van 60.000 plaatsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties