Column Jorgacevic: laatste kans om grote slag te slaan

Melissa Maes
| 120 reacties
Jorgacevic: laatste kans om grote slag te slaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het leven sta je soms voor keuzes en moet er een knoop worden doorgehakt. Dat is in het voetbal niet anders. Bojan Jorgacevic verlaat zijn geliefde AA Gent voor de zekerheid bij Club Brugge.

AA Gent ziet zijn clubicoon Bojan Jorgacevic vertrekken. Op zich geen probleem, want bij blauw-wit trainden ze sinds dit seizoen met vier doelmannen en niemand maakte er een geheim van dat er iemand moest vertrekken.

Maar dat de 29-jarige Serviër kiest voor Club Brugge komt hard aan bij de Gentse aanhang. Begrijpelijk, want Jorgacevic stak zijn liefde voor AA Gent niet onder stoelen of banken. Nu de publiekslieveling naar de aartsrivaal trekt, stellen veel supporters die toewijding in vraag.

We betwijfelen dat Jorgacevic zijn blauw-witte sjaal in het zijnet bij Club zal hangen. Die zal moeten wijken voor een nieuw exemplaar. Clubliefde is relatief. De international is niet de eerste en zeker ook niet de laatste die vreemd zal gaan.

Aan de andere kant, een speler die jaren zijn hart en ziel stak in zijn ploeg en tijd maakte voor de fans, verdient het beste, niet? Jorgacevic wil alleen maar zorg dragen voor zijn gezin en dat zou in Turkije niet lukken. En natuurlijk zal hij ook bij Club Brugge een dikkere boterham verdienen. Voor hem is het immers één van de laatste kansen om een grote slag te slaan.

Wie wordt troonopvolger?
Frank Boeckx speelde vorig seizoen al enkele sterke wedstrijden, maar werd afgerekend voor zijn tegenvallende match tegen Standard. Sinds de komst van Trond Sollied kreeg de tweede doelman van AA Gent opnieuw kansen om zich te bewijzen.

Frank The Tank greep die met beide handen en wist de supporters te tonen dat hij klaar is om de nieuwe nummer één te worden. Een extra pluspunt is dat Boeckx uit zijn doel durft te komen om mee te voetballen. Het risico is dat er wel eens een tegendoelpunt valt, maar dit seizoen geldt het motto bij Gent “Als we maar eentje meer scoren dan de tegenstander”.

Tot nu toe leverde het aanvallend voetbal van de Buffalo’s alleen maar spektakelrijke wedstrijden op. Zowel met Jorgacevic als met Boeckx in doel, maar er wachten nog twee keepers op speelkansen. Sébastien Bruzzese en Sergio Padt zullen ook alle mogelijkheden grijpen om de troonopvolger van Jorgacevic te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties