KOFC Rupelmonde haalt periodetitel binnen

Jim Bogaert
| 1 reacties

KOFC Rupelmonde viert sinds lang nog eens een periodetitel! Het won met 1- 3 op SVH Waasmunster.

De eerste minuten kon KOFC de druk hoog houden en kwamen ze aan een paar goede kansen. Na een kwartier stond KOFC 0-1 voor via de onvermijdelijke Joeri Verhaeghen die een slecht ontzette bal van de Hardy-verdediging met een krul in de verste hoek kon koppen. Zijn 8ste van het seizoen al. Nadien dreigde Hardy vooral met lange ballen in de zestien die KOFC steeds onschadelijk kon maken. Jesper Van Hul, die de aan de rug geblesseerde Koen Verbeke moest vervangen in doel, kan zijn vuurdoop in de hoofdmacht als succesvol beschouwen en kon de lange ballen en voorzetten van Hardy steeds gepast uit de lucht plukken.

Hardy bleef wel agressief in de duels en konden op een schitterende manier het betere ellebogenwerk ten toon spreiden. Het eerste slachtoffer hiervan was Christoph De Roeck, die herhaaldelijk zijn beklag deed bij de scheidsrechter, maar deze liet begaan. Joeri Verhaeghen was ondertussen geblesseerd uitgevallen en vervangen door Jimmy Potithai. De rest van de eerste helft waren er geen echte noemenswaardige kansen meer te noteren, behalve dan een uitbraak van Jimmy Potithai op de linkerflank, maar zijn scherpe voorzet kon door de aanstormende Lenny Laureys niet tussen de 2 palen geschoten worden.

Tijdens het verlaten van het veld voor de pauze kreeg Christoph De Roeck dan op de koop toe zijn derde geel kaart van het seizoen voor reclameren, wat hem spijtig genoeg volgende week voor de topper thuis tegen Tielrode van het veld zal houden. De 0-1 ruststand was wel te rechtvaardigen aangezien KOFC toch het betere spel had.

De 2e helft werd afgetrapt en Hardy kwam nu wel een paar keer gevaarlijk opzetten. Dit leed dan uiteindelijk na een 10 minuten in de 2e helft tot de gelijkmaker via Geens. Een dieptepass vanop het middenveld werd  naast Jesper Van Hul in doel gedeponeerd. 1-1, Hardy kon zich hieraan optrekken, maar KOFC nam de wedstrijd terug over. Nog geen 5 minuten na de gelijkmaker kon Lenny Laureys de 1-2 op het bord zetten na een geloste bal van de keeper. Deze kon het harde schot van Jimmy Potithai niet klemvast nemen en Lenny Laureys was er als de kippen bij om de bal over de keeper in de verste hoek te lepelen. KOFC kon na een goed half uur in de 2e helft de 1-3 aantekenen via een vrijtrap van Jimmy Potithai op een 20-tal meter. De bal zoefde over de keeper onder de deklat binnen. Verder voetbalde KOFC de match rustig uit (met nog een kans voor de ingevallen Michael Van Gorp, die de bal onbaatzuchtig naar een ingelopen Nils Claessens stuurde), maar goalen kwamen er niet meer.

Dan was het wachten in spanning op de overige resultaten van deze speeldag. Toen kwam het verlossende signaal dat de concurrenten voor KOFC inzake de periodetitel punten hadden laten liggen zoals Tielrode (1-3 thuisverlies tegen Meerdonk) en Hamme Zogge (1-0 uitverlies tegen Belsele). Meerdonk eindigt met een gelijk aantal punten in deze eerste periode, maar met een beter doelpuntensaldo van KOFC konden ze voor de eerste keer sinds geruime tijd de periodetitel meenemen naar de Olympiastraat. Een eerste succes voor de KOFC-coach Michel Van Britsom is een feit. KOFC bevestigt zijn kandidatuur voor het kampioenschap, maar het seizoen is uiteraard nog lang.