Interview Nainggolan: "In België zou ik al lang opgemerkt zijn"

Nainggolan: "In België zou ik al lang opgemerkt zijn"
Foto: © SC

Radja Nainggolan is de naam van de kersverse Rode Duivel die door Georges Leekens een kans wordt gegeven in de oefenwedstrijden tegen Roemenië en Frankrijk. Terecht waarschijnlijk, want de 24-jarige middenvelder is een fenomeen in Italië.

Nainggolan wordt zelfs intensief gescout door AC Milan en Real Madrid. In de media zei hij al een paar keer dat hij in België te weinig respect kreeg omdat hij niets van de bondscoach hoorde. "Ik had gehoord dat de scouts van België me twee wedstrijden zijn komen bekijken", zegt de donkere verdedigende middenvelder in vlot Antwerps. "Maar blijkbaar was ik daarvoor ook al gescout, maar brachten ze me niet op de hoogte. Daardoor was ik een beetje gefrustreerd."

Toch duurde het lang eer zijn prestaties bij Cagliari beloond werden met een selectie. "Spelers uit België worden sneller opgemerkt dan iemand bij een middenmoter in Italië. Moest ik in België gespeeld hebben, zou ik al bij de Rode Duivels zitten. Nu ik er ben, is het echter aan om om er in de toekomst nog bij te zijn. Weinig mensen kennen me hier. Dit is mijn kans om me te laten zien."

En hopelijk krijgen we te zien wat Italië in hem ziet, want daar wordt hij al de 'nieuwe Gattuso' genoemd. "Ze zeggen dat ik dezelfde stijl heb", knikt Nainggolan. "Ik moet het ook hebben van mijn karakter, maar ben technisch wat beter. Of ik naar Milan kan, weet ik niet. Dat zien we wel in de transferperiode."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties