Kompany en Vertonghen onzeker, Vanden Borre speelt

Kompany en Vertonghen onzeker, Vanden Borre speelt
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Voor een oefeninterland speelt Georges Leekens geen verstoppertje. De bondscoach gaf donderdag zijn volledige ploeg vrij, al zit hij wel nog met twee twijfelgevallen in de verdediging.

Johan Walckiers in Luik

Zowel Vincent Komany als Jan Vertonghen zijn immers onzeker. De verdediger van Manchester City kreeg een trap op het been. Vanavond wordt zijn situatie beoordeeld, maar Leekens liet al weten geen risico's te zullen nemen. Vertonghen werd geraakt aan de teen en ook bij hem wordt het afwachten.

Op de rechstback komt Anthony Vanden Borre in de ploeg voor het eerst sinds lang. "Ik heb lang met hem gepraat en hem gezegd dat hij een heel jaar op niveau moet proberen blijven", aldus Leekens. "Dit is niet omdat ik geen vertrouwen meer heb in Alderweireld, maar omdat ik bepaalde zaken wil uitproberen. En de concurrentie in de groep verhogen."

Centraal staan - bij positief nieuws over Kompany - dus Van Buyten en Kompany. Links moet Vertonghen plaatsvatten. Het middenveld bestaat uit de ex-Standard-driehoek Defour-Witsel-Fellaini. Op de flanken nemen Chadli en Mertens plaats.

Voorin moet Mirallas oorlog gaan maken tegen de stevige Roemeense verdedigers. "Hij zal zich zeker willen bewijzen al hoeft dat niet voor mij", zei Leekens nog. "Ik weet dat hij de nodige diepgang kan brengen. Ik weet wat hij kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties