Reactie Daum hamert op defensie: "Spelers lopen nu niet altijd naar voor"

Robby Morren
Robby Morren
| 65 reacties
Daum hamert op defensie: "Spelers lopen nu niet altijd naar voor"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christoph Daum heeft zijn debuut bij Club Brugge niet gemist. De Duitser start met een 6 op 6, al zorgde blauw-zwart voor allesbehalve een aantrekkelijke pot voetbal op het veld van Lierse.

Robby Morren in Lier

De coach feliciteerde zijn spelers voor hun positieve reactie na een moeilijke week. "We hebben een moeilijke week achter de rug na de dood van de stiefmoeder van Vadis en het team heeft hier prima op gereageerd, we hebben karakter getoond. Je weet op voorhand dat het moeilijk is om hier een punt te pakken en je moet heel slim zijn om er drie te pakken."

"Een succesvol team wordt opgebouwd vanuit een goede defensie."
Christoph Daum

"Het was bij momenten powerplay, we hebben de defensie stabieler gemaakt en we hebben heel slim verdedigd. Daarvoor moet ik mijn team feliciteren", vertelde Daum na de wedstrijd.

Verdedigend en compact
Club Brugge start onder Daum met 6 op 6: "We staan nu aan een nieuw begin en de verdienste gaat volledig naar het team. Het team speelt nu heel geconcentreerd en meer verdedigend, compacter."

De hand van Daum is duidelijk te zien. Hij hamert op een goede organisatie en houdt veel mensen achter de bal, wat -voorlopig- niet voor aantrekkelijk voetbal zorgt. "De spelers denken nu niet enkel aan scoren en lopen niet voortdurend naar voor. Een succesvol team wordt opgebouwd vanuit een goede defensie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties