Interview Anele: "Wij moeten als team opstaan"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Anele: "Wij moeten als team opstaan"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk treft dinsdag Bayer Leverkusen in zijn laatste Champions Leaguewedstrijd. Wij hadden een uitgebreid gesprek met de verdediger over de Champions League en de moeilijke periode waarin Genk nu verkeert.

Robby Morren in Genk

Sportief heeft Genk niets meer te winnen maar Anele benadrukt dat de spelers gebrand zijn om een goede prestatie neer te zetten. "De wedstrijd tegen Leverkusen is wel belangrijk voor de trots van Genk. We willen in eigen huis ongeslagen blijven in deze Champions League-campagne."

Ups en downs
Hoe hij terugkijkt op het Europese avontuur? "Ik houd aan deze Champions League-campagne een dubbel gevoel over: we kenden ups en downs. Ik heb nu van de Champions League geproefd en persoonlijk heb ik er wel veel uit geleerd. Het is een heel hoog niveau en je moet een goede teamspirit hebben om resultaten neer te zetten. Enkel individuele kwaliteiten is onvoldoende."

"Je mag me overal op het veld zetten, ik doe altijd mijn best."
Ngongca Anele

Trainer Mario Been posteerde de afgelopen weken Vanden Borre steevast op de rechtsachter, de plaats waar Anele normaal speelde. "Ik kan op verschillende posities spelen, je moet mentaal sterk zijn. Je mag me overal op het veld zetten, ik zal altijd mijn best doen. Mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar de rechtsback maar ik speel waar de coach me nodig heeft."

Kansen benutten
Op dit moment loopt het niet voor Genk. "We slikken te makkelijk doelpunten en we scoren moeilijk. Hier moeten we als team doorheen geraken. Om succes te halen, moet je heel hard werken. We creëren wel veel kansen maar we moeten ze ook benutten anders pak je geen punten."

De mindere periode heeft wel degelijk invloed op de sfeer in de kleedkamer, bevestigt Anele. "The spirit is going down. Die nederlagen hebben wel invloed maar wij moeten als spelers opstaan. De coach geeft ons instructies maar wij moeten het op het veld wel doen." Dinsdag lijkt ons het ideale moment om de heropstanding in te zetten...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties