FA hoopvol over beroepszaak Rooney

Melissa Maes
| 2 reacties
FA hoopvol over beroepszaak Rooney
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdag vindt de hoorzitting plaats in het Zwitserse Nyon om de schorsing van Wayne Rooney onder de loep te nemen. De Engelse voetbalbond is hoopvol over de beroepszaak.

Wayne Rooney incasseerde tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro (2-2) een rode kaart. De Engelsman werd wegens natrappen voor drie duels geschorst, hetgeen hem de groepsfase van het eindtoernooi kost. Tegen die sanctie is beroep aangetekend.

“We gaan naar Zwitserland met bondscoach Fabio Capello, Wayne sluit zich aan na de Champions League-wedstrijd met Manchester United. We zijn donderdag met een eigen juridisch team in Nyon. We gaan onze zaak voorleggen en dan kijken we wel waar het schip gaat stranden”, aldus FA-bestuurder Adrian Bevington tegenover Sky Sports.

"Het belangrijkste element zal worden gepresenteerd aan de UEFA. We hebben een sterke zaak met bewijs van Rooney, Capello, de Montenegrijnse speler, Miodrag Dzudovic, en we hebben extern juridisch advies gekregen van een specialist. Ook hebben we onze eigen juristen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties