Vermeersch: "Niemand kan me overtuigen door te gaan"

Vermeersch: "Niemand kan me overtuigen door te gaan"
Foto: © SC

Johan Vermeersch schreeuwde het eerder al uit dat de tweede klasse niet meer leefbaar is. Nu zegt de FC Brussels-voorzitter dat hij er na dit seizoen echt mee stopt. “Niemand kan me nog overtuigen om toch nog door te gaan.”

“Als er na dit seizoen niemand is om me op te volgen, dan moeten we de deuren hier sluiten”, laat Johan Vermeersch weten aan VRT. “Niemand kan me nog overtuigen om toch nog door te gaan.”

"Er is geen leven in tweede klasse en dus heeft het geen enkele zin om nog door te gaan. Elke club heeft jaarlijks een exploitatieverlies van 250.000 tot een half miljoen euro. Je kunt niet blijven bijpassen."

“De Belgische voetbalbond luistert naar mijn opmerkingen, maar doet er niets mee. Wie nu nog niet weet dat je profvoetbal van amateurvoetbal moet scheiden, blijft beter bij moeder de vrouw."

Vermeersch is niet van plan nog veel energie te steken in het voetbal. "Het is genoeg geweest, er moeten nieuwe mensen opstaan. Ik ben zestig en heb dubbel geleefd, voor het voetbal en mijn werk. Er komt sleet op mij, alles wordt zwaarder.”

"Ik ben wel nog van plan om ooit een boek te schrijven. Er moet veel van mijn hart. Ik ben enorm ontgoocheld in de sport, de politiek en de maatschappij", besluit Vermeersch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties