Interview Zukanovic: "Degradatiestrijd met Eupen was bijzonder leerrijk"

Tomas Taecke
| 4 reacties
Zukanovic: "Degradatiestrijd met Eupen was bijzonder leerrijk"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Ervin Zukanovic was zaterdag in het Jan Breydelstadion andermaal de rots in de branding die KVK voorbij Cercle wist te loodsen. De 24-jarige Bosniër is één van de steunpilaren van de West-Vlaamse formatie die dit jaar een gooi doet naar Play-off 1.

Zukanovic begon zijn Belgisch avontuur in Dender en kwam via Eupen bij Kortrijk terecht. In totaal speelde hij ondertussen 60 wedstrijden in onze hoogste afdeling waarin hij vier maal de weg naar het net vond. Onze redactie sprak na de dinsdagtraining met de uitermate sympathieke verdediger die niet meer weg te denken is uit de centrale as van de Kortrijkzanen.

Zaterdag kon je een uitstekende wedstrijd bekronen met een belangrijke assist. Kortrijk won tweemaal op rij buitenshuis en hoeft zijn ambities niet langer onder stoelen of banken te steken…

"Het doet deugd om ook eens aanvallend belangrijk te zijn, maar toch ben ik - ook al klinkt dit heel clichématig - vooral tevreden dat we als ploeg opnieuw buitenshuis konden winnen. Lang moeten we er niet bij stilstaan, want zaterdag is er tegen Westerlo al een nieuwe wedstrijd. Het gaat nu goed maar we moeten blijven werken. Vooral de thuiswedstrijden moeten we winnen. Bij de minste verslapping kan alles tenietgedaan worden".  

Wat is het geheim van KV Kortrijk? Is Hein Vanhaezebrouck zo'n goede coach?

"Verschillende factoren zorgen voor het succes. De trainer kent zijn vak, maar de groep werkt ook enorm hard. We trainen goed, de analyse van de tegenstander gebeurt ook altijd heel grondig. We zijn gedreven en klitten als spelersgroep ook heel erg goed aaneen. Er is veel concurrentie maar dat werkt positief in deze groep".

Vorig seizoen vocht je tegen degradatie, nu speel je misschien een play-off om Europees voetbal af te dwingen…

"Dat is het leven nu eenmaal. Kijk, ik ben in drie jaar tijd tweemaal gedegradeerd met Eupen en Dender. Daar leer je enorm veel zaken uit. Nu heb ik de ambitie om bij de eerste zes te eindigen en daar werk je dan ook elke week voor. Het is leuk om bovenin te spelen, maar ook onderin bij Eupen speelde ik veel goede wedstrijden. Alleen valt dat minder op. Door die goeie matchen zit ik nu bij Kortrijk en kan ik omhoog kijken, anders was ik hier nooit geraakt".

Is het leven beter in Kortrijk dan in Eupen?

"Zeker en vast (lacht). Ik heb hier enorm veel leuke, warme mensen leren kennen. Eupen is meer een dorp, terwijl Kortrijk een toffe stad is met alles erop en eraan. Er valt veel meer te beleven, in Eupen was dat totaal niet zo".

Volgens mij wil je later in de Bundesliga spelen…

"Toch wel, als ik één grote competitie moet kiezen. Ik heb vanaf mijn zevende ook een tijd in Duitsland gewoond. Ik spreek trouwens perfect Duits. Eén jaar heb ik bij Uerdingen in de lagere reeksen gevoetbald. De Bundesliga ligt mij goed, de spelstijl en de beleving, ik hou er wel van".

Was je rouwig om de uitschakeling van Bosnië tegen Portugal?

"Absoluut, tweemaal op rij gaan we er in de barragewedstrijden uit tegen hen. Ok, je weet dat het moeilijk is tegen zo'n sterk land, maar ook Bosnië heeft heel wat sterren in de rangen lopen. Het gaat wel beter de laatste jaren, alleen moeten die sterren de rest van de groep wat meer op sleeptouw nemen. Zij moeten zich meer inzetten voor ons land, dan kunnen we ons kwalificeren voor een groot toernooi".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties