Reactie Emotionele Vincent Mannaert dankt 'zijn fans': "Dit zal ik tot mijn laatste dag koesteren... Tuurlijk is dit ook mijn titel"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Jan Breydel
| 3 reacties
Emotionele Vincent Mannaert dankt 'zijn fans': "Dit zal ik tot mijn laatste dag koesteren... Tuurlijk is dit ook mijn titel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een dag werd het voor Vincent Mannaert. De laatste dag dat hij op Club Brugge rondliep als onderdeel van de club, ook al had hij al afstand genomen. Maar hij werd geëerd op een manier die voor weinig mensen weggelegd zijn.

Mannaert zijn verdienste bij Club Brugge valt nauwelijks te overschatten. Hij maakte van blauw-zwart - samen met Bart Verhaeghe - de succesvolste club van de laatste tien jaar. Met zes titels om dat te bewijzen.

En die zesde... die kwam aan. "Wat er vandaag gebeurd is, dat zal ik tot mijn laatste dag meedragen... Zo'n blijk van erkenning van zoveel mensen, dat zal ik voor altijd koesteren. En nu? Eerst genieten van mijn laatste viering en dan wat uitrusten. Daarna zien we wel", aldus een geëmotioneerde Mannaert.

En uiteraard had hij, ondanks dat hij de fakkel door gaf, ook nog zijn aandeel in de onverwachte titel van 2023-2024. "Ik heb het stilletjes overgedragen aan Dévy, Maarten en Bob, maar ik ben altijd contact blijven houden. Ook met Bart (Verhaeghe)."

Hayen? Ik ben zeker dat Bart en Bob de juiste beslissing zullen nemen

"Dit is zeker nog een titel die ik er bij reken op mijn palmares. Ik heb uiteindelijk nog de mercato gedaan. Als je het dan zo kan afsluiten... Dichter bij perfectie kan je niet komen", zei Mannaert met een gelukzalige glimlach.

Ook hij heeft trouwens zijn mening over het trainersdebat. Moet Nicky Hayen nu niet sowieso aanblijven? "Dat is een beslissing van Bart en Bob (Madou). Maar als je ziet wat hij heeft neergezet... 24 op 30."

"Dan kan je iets zeggen over de kwaliteit van de spelersgroep, maar dan heeft de trainer daar ook een heel grote verdienste in. Ik ben er zeker van dat ze de juiste beslissing zullen nemen. Ik heb ze bezig gezien de afgelopen maanden toen ik meer afstand nam. Ze hebben dat uitstekend gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties