Interview Canesin: "Jovanovic schreeuwt dikwijls naar me"

Canesin: "Jovanovic schreeuwt dikwijls naar me"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond opent Anderlecht de speeldag tegen KV Mechelen. Bij paars-wit worstelde men deze week met het overlijden van José Lago en Fernando Canesin wil tegen Malinwa winnen om hem te eren.

José Lago was de kit-manager van Anderlecht, maar overleed deze week aan een slepende ziekte. "De sfeer in de kleedkamer was heel zwaar", aldus Canesin. "Het overlijden van José heeft ons erg geraakt. De gorep was heel triest en teneergeslagen. Persoonlijk deed het me denken aan de dood van mijn vader. Die film ging door mijn hoofd. We moeten zijn vrouw Hélène en zijn kinderen moed geven door te winnen tegen KV. We gaan spelen en winnen voor hem."

Toch maakt de Braziliaan enkele kanttekeningen. "We hebben het nooit makkelijk tegen Mechelen en dat zal vrijdag niet anders zijn. Maar als we ons concentreren op ons spel, moet het lukken. We winnen de laatste tijd niet makkelijk, maar we blijven wel veel kansen hebben. En dat is het belangrijkste."

Zelf sukkelde Canesin even met een dipje, maar de laatste weken lijkt hij terug op weg naar zijn beste niveau. "Ik haal bijna weer mijn niveau van het begin van het seizoen. Ik heb al enkele goede passes gegeven en mijn acties lukten tegen Leuven. Ik ken nog hoogtes en laagtes maar dat is normaal voor een voetballer. Ik heb slechts één match gemist sinds het begin van het seizoen. De trainer geeft me vertrouwen en dat doet deugd."

Bij Anderlecht is er sinds deze zomer een hele enclave Brazilianen, maar Canesin is wel de enige die een basisplaats kon opeisen. "Diogo is geblesseerd, Samuel en Reynaldo komen terug uit blessure en Kanu heeft niet slecht gespeeld in Athene. Ik probeer hen te helpen. Dat ik de serieuste van de vijf ben? Ik kan ook lachen, maar ben serieus als het moet. Zo zit ik in elkaar."

Als aanvallende speler heeft de 19-jarige echter de weg naar de netten nog niet kunnen vinden. "Ik denk in de eerste plaats aan de ploeg, maar het is mijn doel om zo vlug mogelijk mijn eerste officiële doelpunt te scoren voor de ploeg."

Met Milan Jovanovic heeft hij alvast een ploegmaat die hem de weg kan tonen. "Jova schreeuwt dikwijls naar me, maar hij zei me ook al dat ik dat niet slecht moet opnemen. Hij zegt geduld met hem te hebben en naar hem te luisteren. Hij moet ook begrijpen dat ik soms zelf mijn kans ga en dat het niet elke keer kan lukken."

In dit artikel noemen we hem voor alle gemakkelijkheid Canesin omdat het de meest herkenbare naam is, maar zelf geeft hij toch de voorkeur aan Fernando. "Ik verkies inderdaad Fernando. Op mijn shirt staat F. Canesin omdat ik de raad van mijn moeder heb gevolgd. Matos is de naam van mijn vader. Ik koos nummer 55 omdat dat zijn geboortejaar is."

Gevraagd naar zijn favoriete ploeg is hij duidelijk: "Barcelona! Dit weekend zal ik voor mijn tv zitten om de schok tussen hen en Real te volgen. Diogo komt meekijken omdat hij ook supporter van Barça is. Mijn idool is Messi. Real is op dit moment beter, maar Barcelona blijft de mooiste ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties