Wat nu met Ajax-AZ?

Dirk Pieters
| 44 reacties
Wat nu met Ajax-AZ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd tussen Ajax en AZ duurde amper veertig minuten. Een supporter zorgde met een karatetrap op de AZ-doelman dat de wedstrijd werd stopgezet. Hoe moet het nu eigenlijk verder met de wedstrijd?

Er zijn momenteel nog steeds drie mogelijkheden voor de wedstrijd. "Het duel overspelen, het duel uitspelen of de bereikte stand als einduitslag aanwijzen. Alle rapporten gaan nu naar de aanklager betaald voetbal. Die moet bepalen of er sprake is van schuld", aldus directeur Bert van Oostveen.

Wie er allemaal in de fout gaat blijft momenteel een groot vraagteken. Beide clubs gingen mogelijk in de "fout". Ajax staat in voor de veiligheid in het stadion, maar dat liep dus niet zoals het hoorde als een supporter zomaar een doelman kan aanvallen. Ook AZ kan mogelijk in de problemen komen omdat ze weigerde de wedstrijd nadien te hervatten.

Zover is het allemaal nog niet. "Maar het heeft geen zin om nu over allerlei dingen te speculeren. Het is wachten op een uitspraak van de aanklager betaald voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties