Liverpool maakt achterstand goed

Sam Soetaers
| 18 reacties

Liverpool heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen van Newcastle. Craig Bellamy was met twee doelpunten de man van de match op Anfield Road.

De wedstrijd kwam traag op gang, maar de eerste kans was meteen ook een doelpunt. Agger werkte een voorzet van Taylor ongelukkig in eigen doel. Liverpool was meteen op achtervolgen aangewezen.

Dat deden 'The Reds' ook en vijf minuten later stond het alweer gelijk. Bellamy werkte de bal voorbij doelman Krul tegen de netten. Diezelfde Bellamy sloeg opnieuw toe in de tweede helft. Simpson hinderde zijn doelman waardoor de inzet van de spits in doel belandde.

Liverpool kende dan geluk wanneer een doelpoging van Demba Ba op de lijn werd gekeerd door Skrtel. Pas na 78 minuten viel voor de thuispoeg het verlossende doelpunt, gescoord door invaller Gerrard.

Door die zege nestelt Liverpool zich nu nu in de subtop en zakt Newcastle verder weg in de stand.