Interview Maréval: "AA Gent heeft potentieel om titel te pakken"

Melissa Maes
| 29 reacties
Maréval: "AA Gent heeft potentieel om titel te pakken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rémi Maréval verruilde Zulte Waregem voor AA Gent. Nochtans kon de Fransman ook nog kiezen voor Club Brugge. “Ik heb het gevoel dat Gent me liever wilde.”

Melissa Maes in Gent

AA Gent stelde dinsdag Rémi Maréval voor, geen onbekende in de Belgische competitie. Dat kan er voor zorgen dat de linksback vanavond meteen een basisplaats krijgt voor de bekerwedstrijd tegen Lokeren. “Was Maréval een buitenlander geweest die de competitie niet kende, dan had hij nog niet in mijn selectie gezeten”, liet trainer Trond Sollied optekenen.

De Fransman kon kiezen tussen Club Brugge en AA Gent, zijn voorkeur ging uit naar de Buffalo’s. "Ik had een goed gesprek met manager Michel Louwagie, hij liet merken dat hij me echt naar Gent wilde halen. Daarom heb ik hier getekend.”

De 28-jarige verdediger tekende maandag een contract voor 3,5 seizoenen. “Het was tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Bij Zulte Waregem kende ik een goede seizoensstart en ik wilde andere doelen stellen. Met AA Gent wil ik volgend jaar Europees spelen.”

“Ik vind zelfs dat AA Gent het potentieel heeft om de titel te veroveren. Daarvoor moet de club verder doen zoals het bezig is om die doelstellingen te kunnen bereiken”, besluit Maréval.

De Noorse trainer is erg tevreden met Maréval als versterking. "Ik denk dat hij een steunpilaar kan worden. Hij is een linksback met een goeie traptechniek die zowel kan verdedigen als aanvallen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties