Interview Figueras: "Die Poolse speler heeft onze aanhang niet gezien"

Tomas Taecke
| 20 reacties
Figueras: "Die Poolse speler heeft onze aanhang niet gezien"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Jordi Figueras blikte donderdag terug op zijn eerste weken bij blauw-zwart. De verdediger, die in twee seizoenen vier clubs heeft versleten, hoopt in Brugge de stabiliteit te vinden waar hij op zoek naar is.

Een betere start bij zijn nieuwe werkgever had de 24-jarige Spanjaard zich niet kunnen inbeelden. Figueras speelde twee sterke wedstrijden en hield samen met blauw-zwart ook tweemaal de nul. De Spanjaard voelt zich ook naast het speelveld thuis in Brugge en laat zich bovendien niet afschrikken door de barre weersomstandigheden.

Tomas Taecke in Brugge

"De vrieskou doet mij niet zo heel veel", steekt Figueras van wal in de perszaal onder de West-tribune. "Na acht maanden Rusland word je dat wel gewoon (lacht). Bovendien is het in mijn geboorteplaats Lleida in Spanje nu ook -4 graden".

De rijzige verdediger kwam in Rusland voor Rubin Kazan uit. Een avontuur waar hij ondanks de beperkte speelgelegenheid een positief gevoel aan overhoudt.

"Kazan is mij als stad heel goed bevallen, ik heb er een leuke periode beleefd. De stad loopt wat achter op West-Europese steden, maar toch zijn de voorzieningen relatief aangepast. Als je dan in Tsjetsjenië gaat spelen, besef je dat des te meer. Daar zie je plots een tank rijden met de nodige munitie aan boord en dergelijke toestanden, dat jaagt wel wat schrik aan. Maar als voetballer ben je uiteindelijk wel goed beschermd".

"Ik was geschrokken toen de Russische club mij kwam halen. Rubin Kazan was op dat moment landskampioen. In de Champions League won het zelf van Barcelona. Ik heb geen moment getwijfeld en me dit achteraf ook nooit beklaagd. Het was een ervaring waar ik nu nog graag over vertel".

Figueras kon in Rusland niet echt zijn stempel drukken en werd bijgevolg uitgeleend aan Valladolid en Rayo Vallecano.

"Ik ben er niet echt geslaagd omdat ik als linksachter moest spelen", legt de Spanjaard uit. "Ik had daar weinig ervaring mee en haal op die positie zeker niet mijn grootste rendement. Nadien werd ik uitgeleend aan Spaanse clubs waar ik opnieuw centraal achterin kon spelen. De voorbije jaren en vele verschillende clubs waren niet eenvoudig voor mij. Nu ben ik echt wel op zoek naar wat stabiliteit, in die zin is het fijn dat ik een lang contract (4,5 seizoenen nvdr.) heb kunnen ondertekenen".

De centrale verdediger kon tegen Lokeren meteen postvatten op zijn favoriete positie. Enkele uren nadat hij speelgerechtigd was, zette Figueras aan de zijde van Ryan Donk achterin de lijnen uit.

"Op dat moment was ik al vier dagen in Brugge en kende ik de jongens toch al wat. De spelersgroep heeft mij meteen omarmd, waardoor ik mij thuis voelde. Ik ben van nature heel open probeer met iedereen veel te communiceren. Ook op het veld kreeg ik meteen een prima gevoel. We hebben twee goeie matchen gespeeld. Iedereen voerde zijn taken uit en voorin werd er gescoord".

"Ik hoop overigens dat ik morgen (vandaag nvdr.) in mijn nieuwe huis kan. Nu zit ik in een hotel en dat is toch niet zo ideaal. Na de wedstrijden probeer je wat rust te vinden en in een hotel is dat niet altijd mogelijk. Wat betreft de taal: In twee weken tijd heb ik enorm veel Engels bijgeleerd. Ik spreek het niet perfect, maar kan mij toch verstaanbaar maken. De lessen zullen eerstdaags ook van start gaan…"

Vorige week verkoos de Pool Ariel Borysiuk in extremis Kaiserslautern boven Club Brugge, naar verluidt omdat de accommodatie en het stadion ondermaats waren.

"Dit zou me echt verbazen en is waarschijnlijk niet de échte reden voor zijn keuze. Wanneer ons stadion op wedstrijddagen volloopt, is de sfeer echt fantastisch. Ik heb zelden een aanhang gezien die zijn ploeg zo steunt als hier".

Bij zijn vertrek in Spanje, lieten de coach en fans van Rayo blijken dat ze Figueras liever niet zagen vertrekken. Ondertussen zijn die plooien volgens de verdediger alweer gladgestreken.

"Ik denk niet dat hij nog kwaad is op mij. Na de nederlaag tegen Bilbao heb ik hem een sms gestuurd dat ze zich kost wat kost zullen redden. Hij apprecieerde mijn bericht en stuurde terug dat het een mooi gebaar was".

Na de thuiswedstrijd tegen Beerschot neemt blauw-zwart het op tegen het Spaans getinte AA Gent.

"Toen mijn naam circuleerde in de Belgische media heeft Arzo mij meteen gebeld", zegt Figueras over de Spaanse verdediger van de Buffalo's. "Hij vertelde mij dat Club Brugge een uitstekende keuze was en dat ik niet moest twijfelen. Sinds ik hier ben hadden we geen verder contact, maar in de aanloop van de wedstrijd zal dat wel veranderen (lacht)".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties