Mertens leidt PSV naar halve finales

Tomas Taecke
| 4 reacties

PSV heeft in eigen huis tegen NEC de halve finales van de KNVB-beker afgedwongen. Dankzij een doelpunt van Dries Mertens wonnen de Eindhovenaren met 3-2.

Mertens reageerde alert toen NEC-doelman Babos een schot van Strootman pareerde in de openingsfase. Onze landgenoot schoof de openingsgoal van dichtbij in het vijandige doel. Van de Velden maakte snel gelijk maar nog voor de rust bezorgde Matavz PSV een nieuwe voorsprong.

Strootman bouwde de voorsprong in de 43ste minuut uit, maar twee minuten later vond Schone opnieuw de aansluitingstreffer. PSV hield stand en mag zich opmaken voor de halve eindstrijd.

In die halve finales ontmoet het Heerenveen. Nota bene Dries Mertens zorgde bij de loting na de wedstrijd ervoor dat PSV op bezoek moet bij de Friese club. AZ ontvangt in die andere halve finale Heracles in eigen huis.

Opvallend gegeven in de Lampenstad. De wisselspelers van NEC bleven tijdens de eerste helft in de kleedkamer wegens de vrieskou.